«Φύλλα πορείας» σε ιδιώτες γιατρούς | Στη μάχη και τα στρατιωτικά νοσοκομεία

Share on:

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, κυρία Μίνα Γκάγκα, δρομολογείται για μια ακόμη φορά η επίταξη των υπηρεσιών υγείας από ιδιώτες γιατρούς τόσο στην Αττική όσο και στοχευμένα σε κάποιες περιοχές που είναι στο “κόκκινο” λόγω κορωνοιού στην κοινότητα και τα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Η επίδοση των πρώτων «φύλλων πορείας» στους ιδιώτες γιατρούς αναμένεται να ξεκινήσει την Παρασκευή ή το αργότερο τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου ώστε να βρεθούν στις κλινικές του Συστήματος Υγείας που χρειάζονται ενίσχυση.

Οι ιδιώτες γιατροί θα εργάζονται με μειωμένο κατά 50% ωράριο στα νοσοκομεία ώστε να μπορούν να διατηρούν ανοιχτά τα ιατρεία τους.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η επιστράτευση θα ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη και θα συνεχιστεί στην Αττική. Παράλληλα, εκτός παθολόγων και πνευμονολογων, θα περιλαμβάνει αναισθησιολόγους και παιδιάτρους.

Ένοπλες δυνάμεις και ιδιωτικός τομέας ενισχύουν τα νοσοκομεία στο Λεκανοπέδιο

Μαζί με την επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών, σε εξέλιξη βρίσκεται ο επιχειρησιακός σχεδιασμός για την αύξηση των απλών κλινών Covid στα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου που σηκώνουν το βάρος του 40% των νοσηλειών των ασθενών με λοίμωξη Cοvid της χώρας.

Στη μάχη κατά της πανδημίας θα πέσουν και τα νοσοκομεία των Ενόπλων Δυνάμεων, με συνδρομή στις γενικές εφημερίες των νοσοκομείων του ΕΣΥ, με το παράδειγμα  του νοσοκομείου 251 της Πολεμικής Αεροπορίας,  το οποίο υποδεχόταν επείγοντα περιστατικά του γενικού πληθυσμού στην αρχική έξραση του 2021, να αποτελεί οδηγό.

Πηγή :protothema


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE