|«Φίλοι βατράχων», «λουκάνικα από συκώτι» και «σπαγγέτι» | Χλευασμός Μεντβέντεφ για την επίσκεψη στο Κίεβο, Μακρόν, Σολτς, Ντράγκι (pic)

Share on:

Ξέφυγε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Ειρωνεύτηκε την παρουσία των Μακρόν, Σολτς και Ντάργκι στο Κίεβο, λέγοντας «φίλοι βατράχων», «λουκάνικα από συκώτι» και «σπαγγέτι».

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας χαρακτήρισε άχρηστη την ιστορική επίσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών – «Μεθυσμένοι από ουκρανικό ποτό, θα πάρουν το τρένο της επιστροφής, χωρίς να φέρουν την Ουκρανία πιο κοντά στην ειρήνη»

Ειρωνικό και ιδιαίτερα καυστικό ήταν το σχόλιο του πρώην πρωθυπουργού της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, για την σημερινή επίσκεψη των αρχηγών κρατών της Γαλλίας, Μακρόν, Σολτς και Ντράγκι στο Κίεβο.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, o Ντμίτρι Μεντβέντεφ γράφει χαρακτηριστικά:

«Η επίσκεψη των “Ευρωπαίων φίλων των βατράχων, των λουκάνικων (από συκώτι) και των σπαγγέτι” είναι άχρηστη… Θα υποσχεθούν την ένταξη της χώρας στην Ε.Ε και παλιά όπλα και, εν συνεχεία, μεθυσμένοι από ουκρανικό ποτό, θα πάρουν το τρένο της επιστροφής, χωρίς να φέρουν την Ουκρανία πιο κοντά στην ειρήνη».

Σολτς: H Ρωσία οδεύει προς την καταστροφή

Βλέποντας τα ερειπωμένα σπίτια και τους δρόμους του Ιρπίν μετά τους ρωσικούς βομβαρδισμούς, ο Καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η Ρωσία οδεύει προς την καταστροφή: «Αυτό λέει πολλά για τον επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας, ο οποίος απλώς είναι έτοιμος για την καταστροφή. Αυτό πρέπει να το έχουμε κατά νου σε ότι αποφασίζουμε. Είναι τρομερή η καταστροφή που προκαλεί αυτός ο πόλεμος. Και είναι ακόμη χειρότερο όταν βλέπεις πόσο απίστευτα παράλογη είναι αυτή η βία».

Μακρόν: Πόλη σημαδεμένη από τα στίγματα της βαρβαρότητας

Ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε από την πλευρά του, πως σφαγές και εγκλήματα πολέμου διαπράχθηκαν στο Ιρπίν και χαιρέτισε «τον ηρωισμό» των Ουκρανών.

«Είναι μια ηρωική πόλη, σημαδεμένη από τα στίγματα της βαρβαρότητας», δήλωσε ο Μακρόν προς τους δημοσιογράφους. «Είδαμε όλοι αυτές τις εικόνες μιας πόλης κατεστραμμένης, που είναι ταυτόχρονα μια πόλη ηρωική αφού εδώ ήταν, μεταξύ άλλων, που οι Ουκρανοί σταμάτησαν το ρωσικό στρατό που κατέβαινε προς το Κίεβο. Συνεπώς αντιπροσωπεύει τον ηρωισμό του στρατού, αλλά επίσης του ουκρανικού πληθυσμού», πρόσθεσε.


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE