Eurobasket, Γερμανία – Ελλάδα απόψε | Γιατί οι Γερμανοί ξεκουράστηκαν μία ημέρα παραπάνω;

Share on:

Σήμερα είναι η μεγάλη μέρα για την εθνική μπάσκετ, μέχρι την επόμενη, καθότι στο Βερολίνο και στον δρόμο για τον τελικό, θ’ αντιμετωπίσει την οικοδέσποινα Γερμανία σε νοκ άουτ παιχνίδι.

Στην φάση των «8», λοιπόν, η Ελλάδα, αλλά με μειονέκτημα… 24 ωρών ξεκούρασης. Οι Γερμανοί έπαιξαν το περασμένο Σάββατο κι απέκλεισαν το Μαυροβούνιο και η Ελλάδα προχτές Κυριακή. Ποιος έφτιαξε το πρόγραμμα των πιθανοτήτων να φτάσει η Γερμανία μέχρι τους «8» και να κερδίσει μία ημέρα παραπάνω ξεκούρασης; Και γιατί δεν μιλάει κανένας;

Αφού δεν μιλάει κανένας, περιμένουμε να μιλήσει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και τα άλλα παιδιά στο γήπεδο και σε «εχθρικό» περιβάλλον. Στην φάση των «16» η Ελλάδα απέκλεισε την Τσεχία 94-88, ο Γιάννης ήταν… αμίλητος στο πρώτο μέρος με τέσσερις, μόλις, πόντους, αλλά μίλησε στο δεύτερο και πέτυχε 23. «Φτάσαμε την Ελλάδα στα όριά της», δήλωσε ο Τεχνικός των Τσέχων Γκίνζμπουργκ. Τις δηλώσεις τους οι παίκτες της εθνικής κράτησαν και πάλι χαμηλούς τόνους και δεν το πανηγύρισαν. Ίσως γιατί περιμένουν μια και καλή στο τέλος. Διότι μετά τον αποκλεισμό της Σερβίας, η Ελλάδα δίνεται… πρωτοδεύτερο φαβορί με την Σλοβενία για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Η εθνική έχει μέταλλο, αλλά κι οι Γερμανοί διαθέτουν ψηλά κορμιά και NBAερς, όπως ο Βάγκνερ, που είναι αμφίβολος και ο Σρέντερ. Δεν φοβίζουν μεν, αλλά παίζουν και στην έδρα τους, δε. Η καλή εθνική ομάδα τους κερδίζει άνετα, αν βέβαια και η διαιτησία σταθεί στο ύψος της. Διότι σ’ αυτό το τουρνουά οι διαιτητές έκαναν «εγκληματικά» λάθη. Αν η εθνική μας περάσει τους Γερμανούς θα βρεθεί αντιμέτωπη με το νικητή του ζευγαριού Ισπανίας – Φινλανδίας.

Στα αξιοσημείωτα της φάσης των «16» η ήττα – αποκλεισμός τη Σερβίας 94-86 από την Ιταλία που ήταν χωρίς προπονητή στον πάγκο καθώς αποβλήθηκε ο Ποτσέκο.

Στους «16»

Γερμανία – Μαυροβούνιο 85-79

Ισπανία – Λιθουανία 102-94

Σλοβενία – Βέλγιο 88-72

Τουρκία – Γαλλία 86-87

Ελλάδα – Τσεχία 94-88

Φινλανδία – Κροατία 94-86

Ουκρανία – Πολώνια 86-94

Σερβία – Ιταλία 86-94

Στους «8»

Σήμερα

Ισπανία – Φινλανδία 18:15

Γερμανία – Ελλάδα 21:30

Αύριο, Τετάρτη

Γαλλία – Ιταλία   18:15

Σλοβενία – Πολωνία 21:30

ΠΗΓΗ: political.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE