Έρχονται χιόνια και τσουχτερό κρύο και στην Αττική

Share on:

Ο καιρός προβλέπεται χειμωνιάτικος, κάτι παραπάνω από «τσουχτερός», τις επόμενες ημέρες με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις των μετεωρολόγων, ενώ κακοκαιρία αναμένεται από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο,  με την Αττική να επηρεάζεται από χιονοπτώσεις από την ερχόμενη Δευτέρα.

Πιθανότητα για χιονισμένα τοπία και χαμηλές θερμοκρασίες προβλέπονται για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.Σήμερα, Δευτέρα, προβλέπεται συννεφιά με λίγα διαστήματα με ήλιο στη δυτική Ελλάδα, και μέτριας έντασης βροχές στο νότιο Ιόνιο, αλλά και στη δυτική Πελοπόννησο.

Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε επίπεδα λίγο κάτω από τα κανονικά. Αισθητή πτώση το Σαββατοκύριακο-Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ στο Αιγαίο ενισχυόμενοι το Σαββατοκύριακο.

Η πρώτη ψυχρή εισβολή που θα επηρεάσει την Ελλάδα θα είναι γενικά μέτριας έντασης και όχι κάτι το ακραίο. Από την Τρίτη έως και την Τετάρτη θα μας επισκεφτούν ψυχρές αέριες μάζες από τις κεντρο-ανατολικές Βαλκανικές περιοχές και θα ρίξουν τον υδράργυρο κατά περίπου 6 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τις μέγιστες θερμοκρασίες της Δευτέρας. Για παράδειγμα, στην Αττική, ενώ τη Δευτέρα ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 14°C, την Τρίτη θα υποχωρήσει στους 11-12 βαθμούς και την Τετάρτη στους 8 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή : protothema.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE