Επίθεση Τσίπρα στην Κυβέρνηση | Φιάσκο τα rapid test – κάθε μέρα χάνονται άνθρωποι

Share on:

Νέα ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της στην πανδημία, εξαπέλυσε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είχε τηλεδιάσκεψη με επιστήμονες και επιδημιολόγους για την έξαρση της παραλλαγής Omicron και τα μέτρα τα οποία πρέπει να ληφθούν άμεσα.

«Είναι αδιανόητο 2 χρόνια μετά, ακόμα να συζητάμε για το τέστινγκ και την ιχνηλάτηση. Πρέπει να διατεθούν μαζικά σε όλους τους πολίτες ράπιντ τεστ, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, προφανώς με αποζημίωση από το Δημόσιο, και όχι σελφ τεστ που είναι μειωμένης αξιοπιστίας. Ώστε να αποφύγουμε εκρηκτική μετάδοση του ιού στις γιορτές σε καταστήματα και σπίτια».

«Είναι αδιανόητο που ξεπεράσαμε τους 20.000 νεκρούς, να έχουμε αυτή τη μακάβρια πρωτιά σε όλη την Ευρώπη και μία από τις χειρότερες επιδόσεις στον κόσμο, να έχουμε κάθε μέρα πάνω από 150 ανθρώπους πρόχειρα διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ και ακόμα και τώρα να μην προχωρά η επίταξη ιδιωτικών κλινικών και η ένταξη στη μάχη και των στρατιωτικών νοσοκομείων. Κάθε μέρα χάνονται άνθρωποι που θα μπορούσαν να σωθούν, όπως δυστυχώς επιβεβαίωσε και η αποκάλυψη και της μελέτη των συναδέλφων σας κ.κ. Τσιόδρα και Λύτρα, την οποία όχι μόνο αγνόησε ο κ. Μητσοτάκης, αλλά συνεχίζει και σήμερα επιδεικτικά να αγνοεί».


«Να προχωρήσουν άμεσα οι προσλήψεις 800 και πλέον γιατρών που έχουν κάνει τα χαρτιά τους και περιμένουν στις λίστες πότε θα διοριστούν, καθώς και να ενεργοποιηθεί άμεσα στη μάχη κατά της πανδημίας η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας για προνοσοκομειακή φροντίδα. Να «χρεώνουμε» κάθε κρούσμα σε αντίστοιχο υγειονομικό σημείο αναφοράς (δομή η επαγγελματία υγείας), υπάρχουν πρωτόκολλα που έχει αναπτύξει ο Π.Ο.Υ. και εφαρμόζονται είτε πρωτοβουλιακά, είτε μεμονωμένα από Κέντρα Υγείας ή ΤΟΜΥ. Είναι απολύτως αναγκαίο βήμα για να φτάνουν όσοι ασθενείς χρειάζεται στο νοσοκομείο έγκαιρα και σε καλύτερη κατάσταση, καθώς πολλές φορές έιναι μη αναστρέψιμη».

Πηγή:protothema


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE