Επίθεση με γκαζάκια στον δημοσιογράφο Δημήτρη Καμπουράκη και τον προέδρο των ειδικών φρουρών

Share on:

Στόχος αγνώστων έγιναν τα ξημερώματα τα σπίτια του δημοσιογράφου Δημήτρη Καμπουράκη και του συνδικαλιστή της αστυνομίας Βασίλη Ντούμα σε Αργυρούπολη και Κυψέλη.Συγκεκριμένα, τα σπίτια έγιναν στόχος ταυτόχρονης επίθεσης με γκαζάκια, περίπου στις 2:30 τα ξημερώματα της τρίτης.Από τις εκρήξεις, σύμφωνα με τις πληροφορίες, προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές στις πόρτες και των δύο σπιτιών.

Καμπουράκης: Είχα λάβει πριν καιρό απειλητικά email”

Μέχρι να δω τι έγινε, κάποιος γείτονας είχε πάρει την αστυνομία. Έχω κάμερες. Κάποιος ήρθε από πάνω περπατητός, στήθηκε στο πλατύσκαλο με τον σάκο, έβγαλε προφανώς τα γκαζάκια και τη βενζίνη, έβαλε φωτιά και έφυγε τρέχοντας”, περιέγραψε ο Δημήτρης Καμπουράκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ για την επίθεση με τα γκαζάκια στο σπίτι του.”Φορούσε μαύρο σκούφο, μάσκα ιατρική, αλλά διακρίνονται κάποια χαρακτηριστικά του. Είχε μουσάκι ο τυπάκος” πρόσθεσε.”Είχα λάβει πριν καιρό απειλητικά email, είχε επικοινωνήσει η αστυνομία μαζί μου και τους είπα ότι δεν θέλω αστυνομικό. Δεν νιώθω καλά να έχω άνθρωπο να τρέχει μαζί μου. Τώρα θα το ξανασκεφτώ”, υπογράμμισε.

Ντούμας: Θα μπορούσαν να κινδυνεύσουν ζωές

Για την επίθεση με γκαζάκια που δέχθηκε στην πολυκατοικία όπου διαμένει μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και την εκπομπή “Σήμερα” ο Εκπρόσωπος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών φρουρών Βασίλης Ντούμας.

Περιγράφοντας το περιστατικό, είπε ότι γύρω στις 2 και μισή τα ξημερώματα έσκασε ένας εμπρηστικός μηχανισμός που συνοδευόταν από μικρό εκρηκτικό μηχανισμό και προκλήθηκε φωτιά.

“Κατέβηκαμε και ήδη ένας ένοικος έσβηνε τις φωτιες μέχρι να έρθει η πυροσβεστική υπηρεσία”, συμπλήρωσε.

Όπως επισημανε ο κ. Ντούμας, δεν είχε προειδοποιήσεις, ενώ για τα κίνητρα εκτίμησε ότι πιθανότατα είναι ο δημόσιος λόγος του και η δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας.

“Και στις δυο περιπτώσεις τέθηκαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές” σχολίασε και για την ταυτόχρονη επίθεση που δέχθηκε στο σπίτι του ο Δημήτρης Καμπουράκης.

Για τις ζημιές, ανέφερε ότι η εικόνα της εισόδου της πολυκατοικίας του είναι χειρότερη από αυτή που προβλήθηκε από το σπίτι του δημοσιογράφου.

Και κατέληξε ο κ. Ντούμας λέγοντας ότι οι τρομοκρατικες ενέργειες ειναι ο, τι χειρότερο μπορεί να προκύψει. Δεν μπορείς να προσδιορίσεις τον κίνδυνο και να λάβεις μέτρα”

Πηγή :thetoc


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE