Εν μέσω επεισοδίων η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Εύβοια | Ανακοίνωσε σχέδιο ανασυγκρότησης (βίντεο)

Share on:

Την Βόρεια Εύβοια επισκέφθηκε σήμερα, Τρίτη 14 Δεκεμβρίου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου. Ο πρωθυπουργός έφτασε στην Ιστιαία λίγο μετά τις 10 το πρωί και με τους Δημάρχους και τον Περιφερειάρχη. 

Κατά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι αστυνομικές αρχές – όπως αναφέρει το eviathema.gr – βρίσκονταν επί ποδός, ενώ σημειώθηκαν και επεισόδια. Ειδικότερα, έξω από το σχολείο της Ιστιαίας όπου πραγματοποιούνταν η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους τοπικούς φορείς συγκεντρώθηκε αρκετός κόσμος. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο σημείο βρίσκονταν τουλάχιστον 400 αστυνομικοί και διμοιρίες των ΜΑΤ και της ΟΠΚΕ. Κάποια στιγμή σημειώθηκαν και συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις, με μερικούς πολίτες να φωνάζουν συνθήματα κατά του πρωθυπουργού. 

Νέος οδικός άξονας στη Στροφιλιά

Κατά την επίσκεψη του, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη δημιουργία ενός νέου οδικού άξονα από την Χαλκίδα στην Στροφιλιά ο οποίος θα έχει τέλος τον δρόμο της παράκαμψης των Ψαχνών. «Ένας δρόμος 56 χιλιομέτρων που θα μειώσει σημαντική την πρόσβαση από την Βόρεια Εύβοια στην Χαλκίδα και θα αλλάξει εντελώς τον χαρακτήρα των οδικών υποδομών στην Βόρεια Εύβοια», όπως είπε. Τόνισε ακόμα ότι είναι ένα έργο που θα έπρεπε να έχει ενταχθεί στον εθνικό σχεδιασμό εδώ και χρόνια. «Κάθε κρίση είναι και ευκαιρία και θα σταθούμε δίπλα στην βόρεια Εύβοια. Θα κινηθούμε γρήγορα για να εκπονηθούν οι μελέτες και να δημοπρατηθεί. Εντάχθηκε στον εθνικό σχεδιασμό και έχουν εξασφαλιστεί οι πόροι. Η οδική πρόσβαση είναι το κλειδί για την μετάβαση της Βόρειας Εύβοιας σε μια νέα αναπτυξιακή εποχή», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Μιλάμε για μία νέα χάραξη η οποία θα μειώσει σημαντικά τη διαδρομή από τη Βόρεια Εύβοια προς τη Χαλκίδα σε συνδυασμό με την παράκαμψη της Χαλκίδας στην παράκαμψη των Ψαχνών θα αλλάξει εντελώς το χαρακτήρας των οδικών Υποδομών στη Βόρεια Εύβοια» υπογράμμισε στην τοποθέτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη το συγκεκριμένο έργο θα έπρεπε να είχε ενταχθεί εδώ και χρόνια στον εθνικό σχεδιασμό: «αλλά επειδή λέμε ότι κάθε κρίση είναι και μία ευκαιρία έχουμε μία πρόσθετη υποχρέωση να σταθούμε δίπλα στη Βόρεια Εύβοια και να προτεραιοποιήσουμε το έργο αυτό. Δεν είναι ένα έργο το οποίο θα ξεκινήσει από τη μία στιγμή στην άλλη Αλλά θα κινηθούμε με τον πιο γρήγορο τρόπο για να εκπονήσουμε τις σχετικές μελέτες να το δημοπρατήσουμε και στη συνέχεια να το ολοκληρώσουμε».

Πηγή:newsit – opentv


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE