Και τέταρτη δόση για τους άνω των 60

Share on:

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους θα κάνουν τη σχετική ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας μετά από την συνάντηση τους στις 18:00.

Πράσινο φως έδωσε η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας για τη χορήγηση της τέταρτης δόσης σε πολίτες άνω των 60 στη συνεδρίαση που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. 

Ήδη, από τα τέλη Ιανουαρίου, έχει ανοίξει η πλατφόρμα ραντεβού για τη χορήγηση της τέταρτης δόσης εμβολίου. Σημειώνεται πως περίπου 3,1 εκατομμύρια άτομα ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 60 χρόνων και άνω.

Όπως, άλλωστε, εκτίμησε προ ημερών ο ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπούρλα, προς αποφυγή ενός νέου κύματος κορωνοϊού, θα χρειαστεί μια τέταρτη δόση εμβολίου.

«Έρχονται πολλές παραλλαγές και η Όμικρον ήταν η πρώτη που μπόρεσε να αποφύγει – με επιδέξιο τρόπο – την ανοσολογική προστασία που παρέχουμε», είπε ο Αλμπερτ Μπουρλά, επισημαίνοντας ότι «Η προστασία που παίρνουμε από την τρίτη (δόση) είναι αρκετά καλή. Στην πραγματικότητα αρκετά καλή απέναντι στη νοσηλεία και του θανάτους», όπως διευκρίνισε.

Να υπενθυμίσουμε ότι μέχρι σήμερα στην Ελλάδα πραγματοποιείται τέταρτη δόση εμβολιασμού μόνο στους ανοσοκατεσταλμένους.

Valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE