Χιόνια και τσουχτερό κρύο τις επόμενες ώρες στην Αττική

Share on:

Ο πολικός αεροχείμαρρος αναμένεται να προκαλέσει κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας τα προσεχή εικοσιτετράωρα, ενώ μια δεύτερη διαταραχή που θα ξεκινήσει να εκδηλώνεται τη Δευτέρα θα βάλει, κυριολεκτικά, τη χώρα στον πάγο.

«Από τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας το σίγουρο είναι το εξής: Από την Παρασκευή το απόγευμα θα ξεκινήσει μια ισχυρή ψυχρή εισβολή από τη βόρεια Ελλάδα. Το Σάββατο, οι ψυχρές αέριες μάζες θα έχουν καλύψει όλη τη χώρα» λέει στο iefimerida.gr ο Κώστας Λαγουβάρδος, διευθυντής ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr.

Σύμφωνα με τον κ. Λαγουβάρδο, «βάσει των ίδιων στοιχείων νέες ψυχρές αέριες μάζες θα κατέβουν το διήμερο της Κυριακής και της Δευτέρας και πιθανότατα θα διατηρηθούν τουλάχιστον έως την Τετάρτη. Θα έχει μεγάλη διάρκεια το κρύο. ΘΜιλάμε για πάρα πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, πολύ ισχυρό παγετό στην ηπειρωτική χώρα και κυρίως τα βόρεια».Τι θα γίνει τελικά με τα χιόνιαΣε ό,τι αφορά τα φαινόμενα και τα χιόνια, ο έμπειρος μετεωρολόγος του meteo.gr τονίζει ότι αύριο, Πέμπτη, και την Παρασκευή η θερμοκρασία θα είναι κάπως ανεβασμένη λόγω των νοτιάδων και δεν αναμένεται κάτι το ιδιαίτερο.«Από το βράδυ της Παρασκευής, όμως, ξεκινά η ψυχρή εισβολή. Το πρώτο ψυχρό μέτωπο θα δώσει χιόνια στα δυτικά και στα βόρεια. Μέσα στο Σάββατο όμως θα επηρεάσει κυρίως περιοχές της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, στην οποία συμπεριλαμβάνονται και η Αττική και η Εύβοια, των Κυκλάδων, της Κρήτης και των Δωδεκανήσων» σημειώνει.Σύμφωνα με τον Κώστα Λαγουβάρδο, «περιμένουμε να έχουμε κάποιες χιονοπτώσεις και στην Αττική, σίγουρα στα βόρεια προάστια. Εκτιμώ ότι δεν θα έχουμε μέσα στην πόλη το Σάββατο, πιθανόν να έχουμε κάποιο χιονόνερο». Η ομάδα του meteo.gr εκτιμά ότι το «πολικό» κρύο θα παραμείνει και την Κυριακή, και τα όποια φαινόμενα θα περιοριστούν σε Κυκλάδες και Κρήτη.

Πηγή :iefimerida.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE