Μπάιντεν | Οι Ρώσοι ετοιμάζονται να εισβάλουν

Share on:

Μαίνεται ο “πόλεμος” της Ρωσίας και των ΗΠΑ στη διπλωματική σκακιέρα, με τα σύννεφα του πολέμου να πυκνώνουν όλο και περισσότερο πάνω από την Ουκρανία. Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές, με το Κρεμλίνο να απελαύνει τον αναπληρωτή πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στη Μόσχα και τον Τζο Μπάιντεν να δηλώνει ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν ετοιμάζεται για επίθεση.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε σήμερα, προτού αναχωρήσει από τον Λευκό Οίκο για μια επίσκεψη μερικών ωρών στο Οχάιο, ότι ο κίνδυνος μιας εισβολής στην Ουκρανία από τη Ρωσία είναι “πολύ υψηλός”.

Ο Τζο Μπάιντεν είπε πως υπάρχουν “κάθε είδους ενδείξεις ότι ετοιμάζονται να εισβάλουν στην Ουκρανία” και πως δεν σχεδιάζει να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν.

Η Ουάσινγκτον πολλαπλασιάζει τις προειδοποιήσεις και διαβεβαιώνει πως η Ρωσία, βρίσκεται μακράν του να έχει αποσύρει στρατεύματα από τα σύνορα με την Ουκρανία όπως έχει υποσχεθεί, εξακολουθεί, αντίθετα, να ενισχύει τον μηχανισμό της.

Την ίδια ώρα , η αμερικανική πρεσβεία στη Ρωσική Ομοσπονδία ανακοίνωσε πως o αναπληρωτής πρέσβης των ΗΠΑ Μπαρτ Γκόρμπαν απελάθηκε από την Ρωσία, αλλά δεν έγιναν άμεσα σαφείς οι λόγοι της απέλασής του.

“Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η Ρωσία απέλασε τον αναπληρωτή επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής Μπαρτ Γκόρμαν, ο οποίος ήταν ο δεύτερος στην ιεραρχία της πρεσβείας και βασικό μέλος της ομάδας της”, αναφέρεται σε δήλωση της αμερικανικής πρεσβείας.

Πηγή: thetoc


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE