Από την Δευτέρα η επιβολή προστίμων στου ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

Share on:

Τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου λήγει η διορία για τους πολίτες άνω των 60 ετών που δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί και θα ξεκινήσει η επιβολή προστίμου 100 ευρώ.

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί στους ανεβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών θα επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 100 ευρώ για κάθε μήνα που δεν εμβολιάζονται. Μάλιστα στη σχετική τροπολογία επισημαίνεται ότι η υποχρεωτικότητα για εμβολιασμό αφορά «όλα τα φυσικά πρόσωπα που έχουν την κατοικία ή τη συνήθη διαμονή τους εντός της ελληνικής επικράτειας και έχουν γεννηθεί έως και 31η Δεκεμβρίου 1961».

Πως θα εντοπίζονται οι ανεμβολίαστοι


Η διασταύρωση των στοιχείων των ανεμβολίαστων θα γίνεται μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, που θα επιτρέπει τον έλεγχο στοιχείων από την πλατφόρμας εμβολιασμού. Το πρόστιμο των 100 ευρώ θα επιβάλλεται αυτόματα από την ΑΑΔΕ μετά τη διασταύρωση των παραπάνω στοιχείων. Σύμφωνα όσα έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση τα ποσά που θα συγκεντρωθούν θα διοχετευθούν στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Βορίδης | Από τη Δευτέρα το πρόστιμο


Αυστηρό μήνυμα στους πολίτες άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί έστειλε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι από τη Δευτέρα θα τους επιβάλλεται πρόστιμο». «Δεν έχει νόημα να πούμε σε όσους συμμορφώθηκαν, ότι καλά κάνατε εσείς που συμμορφωθήκατε, αλλά οι άλλοι που δε συμμορφώθηκαν, δε θα έχουν καμία κύρωση. Τότε ακυρώνεται οποιαδήποτε προσπάθεια κάνουμε για να ενισχύσουμε τον εμβολιασμό», πρόσθεσε

200.000 άτομα έκλεισαν ήδη ραντεβού


Η απόφαση για υποχρεωτικό εμβολιασμό στους πολίτες άνω των 60 ετών, φαίνεται πως είχε αποτέλεσμα καθώς συνολικά κλείστηκαν 200.000 ραντεβού, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τρίτης.
Μάλιστα μία ημέρα νωρίτερα ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους το απόγευμα της Δευτέρας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, τόνισε μάλιστα πως από την ανακοίνωση της υποχρεωτικότητας έχουν κλειστεί περισσότερα από 180.000 ραντεβού πρώτης δόσης, ενώ 20.000 είναι οι αιτήσεις για κατ’ οίκον εμβολιασμό, με το συνολικό αριθμό να φτάνει τις 200.000.

Πηγή: iefimerida.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE