Ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία και μετά τις γιορτές

Share on:

Οι ειδικοί θα επανεξετάσουν το ζήτημα των σχολείων το επόμενο δεκαήμερο αποκάλυψε ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων Αλκιβιάδης Βατόπουλος, απαντώντας σε ερώτημα αν θα παραταθούν οι σχολικές διακοπές.

Ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος ανέφερε ότι θεωρητικά θα μπορούσε να συζητηθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι αυτή τη στιγμή δε βρίσκεται στο τραπέζι, και όλα θα εξαρτηθούν από το πώς θα εξελίχθη η πανδημία το επόμενο διάστημα.  Διευκρίνισε ακόμα πως πλέον δεν έχουμε πολλά κρούσματα στις ηλικίες των μαθητών, αλλά των νέων ενήλικων από 18 έως 40 ετών.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του υπουργού Υγείας για ενδεχόμενο νέων μέτρων νωρίτερα, καθώς την Τρίτη αναμένεται νέο μαύρο ρεκόρ, αποκάλυψε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ότι τη Δευτέρα «στην Επιτροπή υπήρχε συζήτηση πότε να αρχίσουν τα μέτρα, κάποια μέλη επέμεναν ότι πρέπει να αρχίσουν όσο το δυνατόν συντομότερα, αλλά επικράτησε η άποψη ότι και για λόγους κοινωνικούς, δόθηκε παράταση τουλάχιστον για τις μέρες της Πρωτοχρονιάς ο κόσμος να μπορέσει να διασκεδάσει».

«Αν το δει κανείς απολύτως επιδημιολογικά από πλευράς δημοσίας υγείας πρέπει να κλείσουμε χθες που λέει ο λόγος, αλλά επειδή η πολιτεία κοίτα και το ρεαλιστικό του πράγματος τη δυνατότητα εφαρμογής κλπ τελικώς αποφασίστηκε από την Πολιτεία να γίνει ό,τι γίνεται», ανέφερε.  

«Πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί (…) βρισκόμαστε μπροστά σε ένα κίνδυνο» προειδοποίησε ο κ. Βατόπουλος.

Πηγή:ethnos.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE