Αλλοφροσύνη για τις νέες ταυτότητες | Συλλαλητήρια των αρνητών  (vid)

Share on:

Γέμισε το διαδίκτυο από κωμικοτραγικές ιστορίες με πρωταγωνιστές αρνητές των νέων ταυτοτήτων με το «τσιπάκι» καθώς οι «πιστοί» των θεωριών συνωμοσίας κινητοποιούνται για την οργάνωση συλλαλητηρίων διαμαρτυρίας. Όλα αυτά την ώρα που, οι ουρές έξω από τα αστυνομικά τμήματα για έκδοση ταυτότητας – πριν αφιχθούν τα έγγραφα νέου τύπου- δεν έχουν τέλος.

Με πολλά ευφάνταστα κόλπα πολλοί επιτήδειοι προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες πως το «κακό πλησιάζει και πρέπει να αντισταθούν». Σε βίντεο ένας άνδρας σε σκοτεινό δωμάτιο με ένα κερί στο χέρι μιλά για τις μεγάλες διαδηλώσεις που οργανώνονται με «άπειρα λεωφορεία».

Άλλος, με πρόσχημα την… πίστη του, αφήνει απλήρωτα και τα διόδια στην Εθνική, μάλιστα προτρέπει τους υπάλληλους να σταματήσουν να εργάζονται. «Κάτσε να κατέβω να εξηγηθώ εγώ. Πόσο θες; 1.20 ο αντίχριστος θέλει λοιπόν δεν πληρώνω φράγκο γιατί είμαι ορθόδοξος . Φύγαμε!», λέει χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα μεγάλες είναι οι ουρές έξω από τα αστυνομικά τμήματα από πολίτες που προσπαθούν να ανανεώσουν την ισχύ της παλιάς τους ταυτότητας πριν εμφανιστεί η ψηφιακή. Καθημερινά έξω από τα αστυνομικά τμήματα δημιουργούνται ουρές με τρομοκρατημένους πολίτες που προσπαθούν να βγάλουν ταυτότητα πριν έρθει η καινούργια.

Δημoψήφισμα ζητά κληρικός από την Κρήτη

Ο παππά-Σαρρής στην Κρήτη έφτασε στην πόρτα του Αρχιεπισκόπου Κρήτης με το ποίμνιο του, ζητώντας να συμβάλλει, ώστε να οδηγηθούμε σε δημοψήφισμα για τις νέες ταυτότητες.

Ένας πολίτης που διαθέτει TikTok και Facebook υποστηρίζει ότι από τα social media τον παρακολουθούν μόνο οι Αμερικανοί ενώ το πρόβλημα είναι να μην τον παρακολουθούν οι ελληνικές υπηρεσίες. «Οι ελληνικές υπηρεσίες δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ένα κινητό τηλέφωνο. Πρέπει να το παγιδεύσουν. Μόνο οι ΗΠΑ θα έχουν γιατί εκεί κατασκευάζονται» λέει.

Στο πλευρό των αρνητών και το κόμμα της «Νίκης»

Πέρα από διάφορες θρησκευτικές, αλλά κυρίως παραθρησκευτικές οργανώσεις, και το κόμμα Νίκη με μόλις δύο μήνες παρουσία στην Βουλή στηρίζει τον ανένδοτο αγώνα κατά των νέων ηλεκτρονικών ταυτοτήτων.

«Κάθε άνθρωπος πάνω στον πλανήτη γη θα είναι υποχρεωμένος να προμηθευτεί μία ταυτότητα κάρτα υψηλής τεχνολογίας εμπλουτισμένη με ένα μικρο-τσίπ για την επισήμανση των στοιχείων του από’ δω ξεκινάει το πρόβλημα», δήλωσε ο βουλευτής επικρατείας του κόμματος Νίκη, Γιώργος Αποστολάκης.

Οι αρνητές των νέων ταυτοτήτων διοργανώνουν δύο μεγάλα συλλαλητήρια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα τα δύο πρώτα σαββατοκύριακα του Σεπτεμβρίου.

Ποιες είναι οι ποινές για όσους δεν βγάλουν νέα ταυτότητα

Σύμφωνα με ρεπορτάζ, οι κυβερνητικές πηγές διαμηνύουν πως εξετάζονται διάφορα μέτρα για την καθολική επιβολή των νέων ταυτοτήτων των νέων ταυτοτήτων από το 2026, όπως:

  • ταξίδια στο εξωτερικό μόνο με νέα ταυτότητα (Αύγουστος 2026 και εξής).
  • χρέωση χωρίς τη νέα ταυτότητα για συναλλαγές με το δημόσιο.
  • άρση του μέτρου της 10ετούς ισχύος για τις παλιές ταυτότητες.

Η επιλογή του 2026 ως έτους – ορόσημο για τη μετάβαση από τις παλιές στις νέες ταυτότητες δεν είναι τυχαία και αυτό γιατί τον Απρίλιο εκείνης της χρονιάς, λήγει το «deadline» που έχουν θέσει οι Ηνωμένες Πολιτείες για τις ταυτότητες που χρησιμοποιούμε σήμερα. Πιο αναλυτικά, σημειώνεται πως οι ΗΠΑ δεν τις θεωρούν αξιόπιστες, καθώς τονίζουν πως είναι εύκολο να πλαστογραφηθούν.

Επιπλέον, τον Αύγουστο του 2026 λήγει και η αντίστοιχη ημερομηνία που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για αντίστοιχους λόγους. Αυτό σημαίνει πως, αντίθετα με αυτό που γίνεται σήμερα, κανείς δε θα μπορεί να ταξιδέψει εντός ΕΕ με παλιά ταυτότητα.

Συλλαλητήρια από αρνητές των νέων ταυτοτήτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Με συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη «απαντούν» οι αρνητές των νέων ταυτοτήτων οι οποίοι – μετά τα ραντεβού έξω από τα αστυνομικά τμήματα της χώρας προκειμένου να βγάλουν ταυτότητα παλαιού τύπου – δίνουν ραντεβού στους δρόμους.

Με τις θεωρίες συνομωσίας να «οργιάζουν» για «χάραγμα 666» και «τσιπάκι» που όπως υποστηρίζουν θα φέρουν οι νέες ταυτότητες, χιλιάδες πολίτες οργανώνονται σε ομάδες που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια στα social media.

Με σύνθημα «Όχι στην ψηφιακή ηλεκτρονική σκλαβιά, όχι στην ταυτοποίηση του προσώπου», καλούν σε συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα.

Πηγές: ethnos.gr ot.gr dikaiologitika.gr skai.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE