Φρίκη | Ρώσος μισθοφόρος θα κάνει… κύπελλο το κρανίο Ουκρανού στρατιώτη (vid)

Share on:

Ένα ανατριχιαστικό βίντεο ανήρτησε στα social media ο Ρώσος μισθοφόρος Ιγκόρ Μανγκούσεφ.

Το γύρο του κόσμου κάνουν συνεχώς εικόνες φρίκης από τον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας.

Τελευταία, μεταδίδεται όλο και περισσότερο ένα ανατριχιαστικό βίντεο που δείχνει ένα Ρώσο μισθοφόρο να κρατά ένα κρανίο, που -σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του- προέρχεται από έναν Ουκρανό στρατιώτη που έχασε τη ζωή του στις μάχες του εργοστασίου Αζοφστάλ.

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται στο βίντεο ο Ρώσος μισθοφόρος Ιγκόρ Μανγκούσεφ, ο πόλεμος δεν γίνεται κατά της Ουκρανίας και του λαού της, αλλά «η Ρωσία πολεμά την ιδέα του να είσαι Ουκρανός».

Μάλιστα, όπως σημειώνει ο Μανγκούσεφ, «όσοι ενστερνίζονται αυτή την ιδέα πρέπει να καταστραφούν».

«Πολεμάμε την Ουκρανία ως αντιρωσικό κράτος»

Ο Ρώσος μισθοφόρος καλεί παράλληλα σε «αποουκρανοποίηση της Ουκρανίας» και «επιστροφή των εδαφών της Νοβοροσίας», των περιοχών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ δηλαδή, στην ανατολική πλευρά της Ουκρανίας, κάτι που παραμένει εκ των βασικών στόχων της ρωσικής εισβολής.

«Δεν είμαστε σε πόλεμο με ανθρώπους με σάρκα και οστά», λέει ο Μανγκούσεφ στο βίντεο. «Πολεμάμε μια ιδέα – την Ουκρανία ως αντιρωσικό κράτος. Εμείς είμαστε ζωντανοί κι αυτός ο τύπος είναι ήδη νεκρός. Ας καεί στην κόλαση. Δεν ήταν τυχερός. Θα κάνουμε ένα κύπελο με το κρανίο του» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μανγκούσεφ δεν είναι απλά ένας ακόμα μισθοφόρος του ρωσικού στρατού, αλλά φέρεται να είναι ο ηγέτης και ιδρυτής της εθνικιστικής ιδιωτικής στρατιωτικής ομάδας ENOT.

Μάλιστα, σε λογαριασμό στο Τelegram, που ο ίδιος διαχειρίζεται, δημοσιεύτηκαν απόψεις μίσους κατά των Ουκρανών. «Θα κάψουμε τα σπίτια σας, θα σκοτώσουμε τις οικογένειές σας, θα πάρουμε τα παιδιά σας και θα τα μεγαλώσουμε ως Ρώσους», έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του.

«Γενοκτονία»

Όπως αναφέρει ο Ουκρανός ακτιβιστής Σερχίε Στερνένκο στο Twitter, ο Μανγκούσεφ είναι ένας ακόμα Ρώσος στρατιώτης «που πήγε στον πόλεμο για να διαπράξει γενοκτονία».

«Στο βίντεο το παραδέχεται κι ο ίδιος. Λέει ότι ο κύριος στόχος του πολέμου είναι να εξοντωθούν όσοι θεωρούν τους εαυτούς τους Ουκρανούς» προσθέτει ο Στερνένκο.


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE