Στην κοινωνία – ζόμπι των social media, Ιταλός στραγγάλισε Νιγηριανό και αντί να τον εμποδίσουν, τραβούσαν βίντεο με τα κινητά τους! (vid)

Share on:

Σοκ έχει προκαλέσει στην Ιταλία η δολοφονία του Νιγηριανού Αλίκα Ογκορκούκβου, 39 ετών, στην πόλη Τσιβιτανόβα Μάρκε της κεντρικής Ιταλίας.

Το θύμα, που ήταν πλανόδιος πωλητής, χτυπήθηκε με πατερίτσα και στη συνέχεια στραγγαλίστηκε με γυμνά χέρια, από τον Φιλίπο Φερλάτσο, 32 ετών.

Στην αρχή, ο δολοφόνος ισχυρίστηκε ότι ο Νιγηριανός (ανάπηρος μετά από αυτοκινητιστικό δυστύχημα) παρενόχλησε την αρραβωνιαστικιά του. Κατά την ανάκριση, όμως, διαπιστώθηκε ότι δεν συνέβη κάτι τέτοιο, και ότι ο Ογκορκούκβου είχε ζητήσει, επαιτώντας, λίγα χρήματα από τον Φερλάτσο

Αίσθηση προκάλεσε ότι ενώ πολλοί κάτοικοι της Τσιβιτανόβα τράβηξαν την σκηνή με τα κινητά τους τηλέφωνα, κανείς δεν παρενέβη για να σταματήσει την δολοφονική βία του 32χρονου.

Αυτή είναι η κοινωνία – ζόμπι που παράγουν τα social media. Τα πάντα όλα περιστρέφονται γύρω από τις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσμένοντας… like.  Έν;ας άνθρωπος χρειαζόταν βοήθεια κι αυτοί προτίμησαν απλά να καταγράψουν το γεγονός, θεωρώντας ήσσονος σημασίας τον θάνατο από την καταγραφή του θλιβερού γεγονότος. Όλες οι κοινωνίες του κόσμου είναι, πλέον, κόπια η μία της άλλης. Δεν διαφέρουν σε τίποτα. Τα social media έχουν αιχμαλωτίσει τον κόσμο και κυρίως την νεολαία σε ολόκληρο τον κόσμο. Όλοι απολαμβάνουν την αυταρέσκειά τους με τον αριθμό των like που τους απονέμονται.  

Όλες οι πολιτικές δυνάμεις της Ιταλίας, από την άκρα δεξιά των Αδελφών της Ιταλίας, μέχρι την Ιταλική Αριστερά, καταδίκασαν χωρίς καμία περιστροφή την βάρβαρη αυτή δολοφονία.

Εκατό περίπου Νιγηριανοί που ζουν στην ευρύτερη περιοχή, συγκεντρώθηκαν το απόγευμα στο σημείο της δολοφονίας, και εξέφρασαν την πικρία και την αγανάκτησή τους για το ότι κανένας αυτόπτης μάρτυρας δεν προσπάθησε να βοηθήσει τον άτυχο συμπατριώτη τους.

valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE