Οι Τούρκοι στον Πανθρακικό με χορηγία του Λεβέντ Σαδίκ | «Φυσιολογικό» για τον πρόεδρο της ΠΑΕ | Τι λέει ο νομικός Στέργιος Γιαλάογλου για τον Πρόξενο (vid)

Share on:

Για την επίσκεψη του αρχηγού του Πανθρακικού, Ντενίς Μπαϊκαρά, στο προξενείο της Τουρκίας και τη χορηγική σύμβαση της ομάδας της Θράκης με την εταιρία του Σαδiκ, YAKA, μίλησε ο Στέργιος Γιαλάογλου.

Ο έγκριτος νομικός τοποθετήθηκε για τον ρόλο του Τούρκου πρόξενου και το πως ο ίδιος επιθυμεί να βρίσκεται δίπλα στον Πανθρακικό αλλά και τη δημιουργία του φαν κλαμπ της Φενέρμπαχτσε με τον διακριτικό τίτλο «Δυτικής Θράκης».

Αρχικά ανέφερε: «Πράγματι δεν υπάρχει καμία ένσταση για τη χορηγία και ουδείς είχε να αντιτάξει κάτι απέναντι σε αυτό. Όπως προβλήθηκε από τη φωτογραφία, εμφανίζεται να προστατεύει τρόπον τινά, ο Τούρκος πρόξενος που δεν είναι ένας οποιοσδήποτε πολίτης και έχει μία προβληματική συμπεριφορά το τελευταίο χρονικό διάστημα. Όλοι ενημέρωσαν την τοπική κοινωνία για την χορηγική σύμβαση και οι τέσσερις ομαδες της περιοχής δεν βρίσκονται στην πρώτη κατηγορία. Πολλές φορές εν αγνοία τους δέχονται ένα καπέλωμα, καθώς ο Τούρκος πρόξενος επιχειρεί να βρίσκεται κοντά στην ομάδα, εγώ έτσι το εκλαμβάνω ως πολίτης της Θράκης».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Σύλλογο φιλάθλων Φενέρμπαχτσε έχουμε από το 2002 και βρίσκεται νόμιμα εδώ, αλλά τώρα έβαλε ως διακριτικό γνώρισμα τη «Δυτική Θράκη», κάτι που δεν υπάρχει από τη συνθήκη της Λοζάνης και έτσι την αποκαλεί μόνο η Τουρκία. Είναι μία απόφαση που μπορεί να προσβληθεί, γιατί επιλέχθηκε ο όρος δυτική Θράκη. Όπως φαίνεται δεν έγινε ο έλεγχος από τον αρμόδιο δικαστή αλλιώς δεν θα είχε περάσει»

Εν συνεχεία πρόσθεσε για την Ξάνθη: «Η ομάδα διαλύθηκε μετά από 32 χρόνια στην Α Εθνική και υποβιβάστηκε χωρίς λόγο και χωρίς να ξέρει κανένας τον λόγο, από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ αθωώθηκε για την υπόθεση της πολυιδιοκτησίας».

Τι δήλωσε ο πρόεδρος του Πανθρακικού Μπάμπης Σακάρης

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο Μπάμπης Σακάρης, πρόεδρος του Πανθρακικού για την φωτογραφία που «τρέχει» στα μίντια που δείχνει τον Ντενίς Μπαϊκαρά με φόντο τις τουρκικές σημαίες στο προξενείο της Τουρκίας στην Κομοτηνή.

Παράλληλα, εκτός από την ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ομάδα, ο διοικητικός ηγέτης των Κομοτηναίων μίλησε και για τη χορηγία από την εταιρία του Λεβέντ Σαδήκ.

Ο κ. Σάκαρης τόνισε χαρακτηριστικά:

«Ο ποδοσφαιριστής Ντενίς Μπαϊκαρά είναι τούρκος υπήκοος και εξέφρασε την επιθυμία να δώσει μία φανέλα στον τούρκο πρόξενο. Ο Μπαϊκαρά που ζει τα τελευταία 20 χρόνια στην Ελλάδα, δεν έχει καταφέρει να πάρει την ελληνική υπηκοότητα,. Δεν ξέρω τους λόγους γιατί συνέβη αυτό. Αυτό και μόνο είναι. Τίποτα άλλο.

Ο Ντενίς Μπαϊκαρά εξέφρασε αυτή την επιθυμία. Ειναι αρχηγός της ομάδας και χάρισε την φανέλα στον τούρκο πρόξενο. Η χορηγία που έχουμε είναι από μία εταιρία που δραστηριοποιείται στον νομό Ροδόπης. Εδώ και δύο μήνες διαφημίζουμε αυτή την εταιρία. Έχουμε στείλει μέιλ σε όλες τις εταιρίες για να αναλάβουν, εφόσον θέλουν την χορηγία στην ομάδα. Η εταιρία που τελικώς ανταποκρίθηκε είναι του Λεβέντ Σαδίκ, που είναι γεννημένος στην Ελλάδα. Δεν γνωρίζω εάν έχει ελληνική ή τούρκικη υπηκοότητα. Και δεν με απασχολεί. Ξέρω ότι η εταιρία του έχει ελληνικό ΑΦΜ, πληρώνει φόρους στο ελληνικό κράτος, αποδίδει μισθούς στο ΙΚΑ, δεν καταλαβαίνω γιατί μία εταιρία που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και αυτή την φορά είναι χορηγός στην ομάδα μας, απασχολεί τόσο έντονα».

Στο ερώτημα για το αν παίζονται τουρκικά παιχνίδια και αν η τουρκική προπαγάνδα βρίσκει όχημα τον Πανθρακικό απάντησε:

«Δυστυχώς έχει δοθεί μία τεράστια έκταση σε ένα θέμα με ανυπόστατα νούμερα. Έχουν δημοσιευτεί νούμερα που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, κάποιοι δημιουργούν ένα θέμα και δεν ξέρω γιατί. Δεν θα μείνει αναπάντητο αυτό. Προσπαθώ να καταλάβω για ποιο λόγο έχει δοθεί έκταση, σε μία χορηγία ενός ανθρώπου που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα. Ειλικρινά δεν μπορώ να το καταλάβω. Ο χορηγός μας γεννήθηκε στην Ελλάδα και είναι εδώ.

Θα σας παρακαλέσω, έχω μεγαλώσει και έγινα 50 ετών. Ζω αρμονικά με αυτούς τους ανθρώπους, εμείς στον Πανθρακικό έχουμε δώσει όλο μας το είναι για να συμμετέχει η ομάδα μας στις μεγάλες κατηγορίες. Όλη η πόλη είναι μία ομάδα, αυτό το σύνθημα λέμε. Και ο αθλητισμός μόνο, μπορεί να ενώσει. Όταν αυτοί οι άνθρωποι ζουν εδώ στην Κομοτηνή, δεν αντιλαμβάνομαι που υφίσταται το πρόβλημα. Αρκεί να δείτε την ανακοίνωση του Πανθρακικού που είναι απολύτως κατανοητή. Αν θυμάμαι καλά και ο Πέλκας είχε δώσει μία φανέλα της Φενέρ στον Πατριάρχη. Εκεί τελειώνουν όλα».

Ανακοίνωση ΠΑΕ Πανθρακικός

Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς, σε ένταση ψεύδους, «επίθεσης» προς την ομάδα μας, μέσω παντελώς συκοφαντικών και αστήριχτων δημοσιευμάτων μερίδας του τοπικού τύπου αλλά και δηλώσεων στα κοινωνικά δίκτυα, επί παντός επί στητού δημοσιολογούντων.

Τα εν λόγω δημοσιεύματα προσπαθούν να καταστήσουν ως αληθή, ανύπαρκτα γεγονότα και καταστάσεις αναφορικά με τις χορηγίες της ομάδας και δολίως να προκαλέσουν κλίμα συσκότισης και διχασμού της φίλαθλης κοινωνίας της Ροδόπης.

Τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές από μια ομάδα που έχει ως αρχή: «όλη η πόλη μια ομάδα» που ναρκοθετούν μια ηράκλεια προσπάθεια που δίνεται από τη Διοίκηση, τους παίκτες και σύσσωμη την πόλη, για την ανάταση της ομάδας ώστε να πρωταγωνιστεί ξανά σε εθνικό επίπεδο.

Ας καταστεί σαφές λοιπόν μια και καλή πως η ομάδα του Πανθρακικού δεν έλαβε ουδέποτε χορηγία ύψους 50.000 ευρώ από κανέναν φίλο του κ. Ερντογάν ούτε βρίσκεται «στη σφαίρα επιρροής ξένων συμφερόντων». Όσοι υποστηρίζουν και αναπαράγουν τέτοια χυδαία και ντροπιαστικά (για τους ίδιους κατά βάση) «μυθεύματα» με επίφαση έγκριτης πληροφόρησης είναι οι ίδιοι έρμαια των εκάστοτε συμφερόντων που εξυπηρετούν.

Ο Πανθρακικός το μόνο συμφέρον που εξυπηρετεί είναι αυτό της κοινωνίας της Ροδόπης και συλλήβδην της Θράκης. Η παρούσα Διοίκηση δεν θα επιτρέψει να γίνει η ομάδα έρμαιο μικροπολιτικών συχετισμών και αντικείμενο εργαλειοποίησης για μερικά παραπάνω «κλικ». Ήδη έχει δοθεί η εντολή στο νομικό τμήμα της ομάδος για περαιτέρω διερεύνηση των θεμάτων.


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE