ΟΗΕ | Καταπέλτης ο Δένδιας για τις μπαμπεσιές Ερντογάν, περί πνιγμών βρεφών | Κοιτάξτε, ποιος μιλάει

Share on:

Αυστηρή και άμεση απάντηση στους εξωφρενικούς ισχυρισμούς Ερντογάν από το βήμα του ΟΗΕ κατά της Ελλάδας για το μεταναστευτικό έδωσε ο Νίκος Δένδιας.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος βρίσκεται επίσης στη Νέα Υόρκη και στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, απαντώντας στα όσα ισχυρίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει την Ελλάδα για πνιγμούς βρεφών στο Αιγαίο, τόνισε:

«Οι τοποθετήσεις της Τουρκίας κάθε φορά διευρύνουν τα πλαίσια τα οποία καλείται να αντιμετωπίσει η ανθρώπινη λογική.

Η χώρα η οποία εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό, θέτοντας σε κίνδυνο δεκάδες χιλιάδες ανθρώπινες ζωές, έρχεται να κατηγορήσει την Ελλάδα ακόμα και για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, χρησιμοποιώντας μάλιστα ψευδή στοιχεία, τα οποία έχουν απαντηθεί εδώ και δέκα ημέρες.

Η χώρα, η οποία ευθέως απειλεί με πόλεμο, η χώρα η οποία έχει εκδώσει casus beli, η χώρα η οποία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου, έρχεται να μιλήσει για σχέσεις καλής γειτονίας.

Η χώρα η οποία κατέχει εδάφη ξένων χωρών, μεταξύ των οποίων της Κυπριακής Δημοκρατίας, έρχεται να μιλήσει για συνθήκες ασφάλειας και συνεννόησης στην Ανατολική Μεσόγειο».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο υπουργός Εξωτερικών διαμηνύει ότι «αυτό που έχουμε να απαντήσουμε είναι ότι καλά θα κάνει η Τουρκία να σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και να επανέλθει, το συντομότερο, τουλάχιστον στο χώρο της λογικής».

Πηγή: iefimerida.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE