Κάηκε το παρατηρητήριο στην Δαδιά, μαίνεται η φωτιά, εκκενώθηκαν οικισμοί, ο Στυλιανίδης στην περιοχή (vid)

Share on:

Εντολή προληπτικής εκκένωσης του οικισμού της Δαδιάς δόθηκε λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα, ενώ μαίνεται η μεγάλη φωτιά.

Oι κάτοικοι ενημερώθηκαν με μήνυμα του 112 ότι πρέπει να φύγουν τον οικισμό της Δαδιάς, προς Γιαννούλη και Σουφλί.

Έξω από το χωριό υπάρχουν ήδη αντιπυρικές ζώνες από το Πρόγραμμα Antinero του ΥΠΕΝ οι οποίες έχουν διαπλατυνθεί και επίσης έχουν παρατεταγμένα πυροσβεστικά στα όρια του χωριού.

Ηδη, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, στο χωριό έφτασε το πρώτο λεωφορείο και μετέφερε τους κατοίκους της περιοχής σε ασφαλές μέρος.

Η νύχτα ήταν δύσκολη στο μέτωπο της φωτιάς που καίει για τρίτο συνεχόμενο 24ωρο το δάσος της Δαδιάς, ένα σπάνιο οικοσύστημα εξαιρετικής σημασίας όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και όλη την Ευρώπη το οποίο αποτελεί καταφύγιο άγριων πουλιών. Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών ΜΜΕ έχει δυστυχώς ήδη καεί η «καρδιά» του, το Παρατηρητήριο.

Στο συντονιστικό για τις φωτιές ο Μητσοτάκης

Στο μεταξύ ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη το βράδυ του Σαββάτου στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν πρόκειται για έκτακτη επίσκεψη του πρωθυπουργού στο ΕΣΚΕΔΙΚ αλλά για μια επίσκεψη που γίνεται στο πλαίσιο των τακτικών ενημερώσεών του για την εξέλιξη των φωτιών σε όλη τη χώρα.

Σημειώνεται ότι στην Δαδιά Έβρου μετέβη κυβερνητικό κλιμάκια και ο πρωθυπουργός θέλησε πλέον της ενημέρωσης για τα άλλα μέτωπα φωτιάς να έχει ενημέρωση από τον Υπουργό Χρήστο Στυλιανίδη και για την κατάσταση στην συγκεκριμένη περιοχή όπου η πυρκαγιά καίει ένα πολύ μεγάλης αξίας οικοσύστημα.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελείται από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Αμυρά, τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, καθώς και επιτελικά στελέχη των δύο Υπουργείων και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Πηγή: iefimerida.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE