Η Ξάνθη στο τουρκικό πρωτάθλημα; | Υπάρχει ένας πατριώτης σ’ αυτή την χώρα; | Παραιτήθηκε από το πρωτάθλημα της Super League 2

Share on:

Σε μία εποχή που η τουρκική επιθετικότητα έχει φτάσει στα ύψη, Έλληνες βουλευτές του Κοινοβουλίου μιλούν περί «τουρκικής μειονότητας» στην Θράκη, το ελληνικό κράτος, πώς επιτρέπει την διάλυση της ιστορικής ομάδας της Ξάνθης;

Με επιστολή που έστειλε στη Super League 2 η Ξάνθη ενημέρωσε για την απόφασή της να παραιτηθεί από το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας.

Θα έπρεπε να είχε σημάνει συναγερμός στο ελληνικό κράτος για την απόφαση αυτή, μιας ομάδας που βρίσκεται στο πιο ευαίσθητο σημείο της επικράτειας.

Ποιος ήλεγξε τον Ελληνοαυστραλό «μεγιστάνα» Μπιλ Πάπας όταν αγόραζε την Ξάνθη; Τον άνθρωπο που «σέρβιρε τον εαυτό του ως δισεκατομμυριούχο και τον κυνηγούν όλες οι τράπεζες του πλανήτη; Που είναι τώρα, ο Μπιλ Πάπας; Η Ηλιούπολη θα πάρει την θέση της.

Το ρεπορτάζ της έγκυρης ιστοσελίδας  thrakisports.gr έχει ως εξής:

Για τις αρχές του 2023 μεταφέρονται οι δίκες του Μπιλ Πάπας στην Αυστραλία, όπου κατηγορείται από μια σειρά από τράπεζες για απάτη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος τους.

Η συζήτηση της υπόθεσης επρόκειτο να εκδικαστεί στις 10 Οκτωβρίου στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο του Σίδνεϊ και την εκδίκαση αυτή περίμεναν με αγωνία άπαντες στην ΠΑΕ Ξάνθη, ελπίζοντας ότι σε περίπτωση αθώωσης του Μπιλ Πάπας, καθώς ο ίδιος διατείνεται ότι είναι αθώος και δεν έχει διαπράξει καμία παρανομία, θα μπορέσουν να ξεμπλοκαριστούν τα περιουσιακά του στοιχεία, κατά συνέπεια και οι μετοχές της ΠΑΕ Ξάνθη ώστε να επιστρέψει η ροή χρημάτων και να μπορέσει η εταιρεία να ορθοποδήσει ξανά.

Η καθυστέρηση στην έναρξη του πρωταθλήματος δημιουργούσε κάποιες μικρές προσδοκίες ότι μέχρι να φτάσουμε σε εκείνη την στιγμή θα είχε βρεθεί λύση στην επαγγελματική ομάδα, αλλά η λύση όπως έχει δείξει η κατάσταση των τελευταίων μηνών δείχνει να περνά μονο μέσα από μια ενδεχόμενη αθώωση του Πάπας που θα ξεμπλοκάρει τους μπλοκαρισμένους λογαριασμούς του. Πλέον όμως και αυτό το ενδεχόμενο δεν δείχνει να υπάρχει, καθώς από την Αυστραλία έγινε γνωστό ότι η εκδίκαση της υπόθεσης πάει για τον Φεβρουάριο του 2023.

Αιτία της καθυστέρησης είναι το γεγονός ότι αποσύρθηκε από την υπόθεση ο δικαστής που την χειριζόταν Μάικλ Λι, καθώς σε βάρος του κατέθεσε αίτηση εξαίρεσης ο παλιος συνεργάτης του Μπιλ Παπας Βιντσέντσο Τεσοριέρο θεωρώντας ότι υπάρχει προκατάλψη σε βάρις του. Στην τελευταία συνεδρίαση ενώπιον του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου αντί του Λι εμφανίστηκε ένας νέος δικαστής ονόματι Τομ Ταουλέι, ο οποίος από τα πρώτα πράγματα που είπε σε όλες τις πλευρές είναι ότι θα πρέπει να προετοιμάζονται για έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας πιθανά τον Φλεβάρη του 2023, αφού ο ίδιος δεν είναι έτοιμος να ξεκινήσει άμεσα ζητώντας χρόνο για να ενημερωθεί διεξοδικά.

Όπως όλα δείχνουν, η Ξάνθη δεν θα μπορέσει να λύσει τα οικονομικά και διοικητικά θέματα που αντιμετωπίζει και με σχετική επιστολή στη Super League 2 ανακοίνωσε πως παραιτείται από το πρωτάθλημα.

Από εκεί και πέρα, η ΕΠΟ που έλαβε την επιστολή παραίτησης την οποία μεταβίβασε η διοργανώτρια αρχή, καλείται να αποφασίσει για την αντικατάσταση της Ξάνθης, ώστε να καλυφθεί το κενό.

Πάει στο τουρκιό πρωτάθλημα;

Και το μεγάλο ερώτημα είναι το εξής: Υπάρχει ένας πατριώτης σ’ αυτή την χώρα για να αναλάβει την Ξάνθη; Διότι το ποδόσφαιρο αποτελεί έναν συνδετικό κρίνο με την υπόλοιπη Ελλάδα, για όλα τις ομάδες της επαρχίας. Κι η Ξάνθη, το χρειάζεται ακόμα περισσότερο, όπως και η Κομοτηνή.

Οι δε Τούρκοι, με τόσο «μαύρο χρήμα» που κυκλοφορεί στην Τουρκία, είναι βέβαιο ότι θα θελήσουν να την αρπάξουν, όπως έκαναν προσπάθεια και στο παρελθόν.

Κι αν αφού δεν ενδιαφέρεται κάποιος επενδυτής – πατριώτης, το κράτος δεν πρέπει ν’ αφήσει έτσι το ιστορικό σωματείο. Για εθνικούς λόγους.

Τι θα γίνει αν την αγοράσουν Τούρκοι και αιτηθούν να παίζουν στο τουρκικό πρωτάθλημα; Υπάρχει περίπτωση ν αρνηθεί η τουρκική ομοσπονδία ποδοσφαίρου;


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE