Αναμενόμενο | Οι Τούρκοι ανοίγουν θέμα μειονότητας στην Θράκη

Share on:

Με τη μειονότητα της Θράκης ασχολείται πλέον σύσσωμη η τουρκική κυβέρνηση, προκλητικός ο Γιαβούζ  Σελίμ  Καρίν στην Κομοτηνή.

Μία ημέρα μετά την απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης μέσω του εκπροσώπου του Υπουργείου του Υπουργείου εσωτερικών Αλέξανδρου Παπαϊωάννου ότι έκλεισαν τέσσερα μειονοτικά σχολεία στην Θράκη λόγω έλλειψης μαθητών, (ελάχιστος αριθμός οι εννέα μαθητές – έκλεισαν άλλα 29 στην ελληνική επικράτεια), οι Τούρκοι ήταν βέβαιο ότι θα άνοιγαν το θέμα με τις γνωστές παραπλανητικές δηλώσεις τους.

Μάλιστα, ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, από την πλευρά του, βρέθηκε ο ίδιος σήμερα στην Κομοτηνή στο μνημόσυνο του Σαδίκ και δεν δίστασε να κάνει λόγο για «καταπάτηση» των δικαιωμάτων της «τουρκικής» μειονότητας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του AKP, Ομέρ Τσελίκ  θέλοντας να… διευκρινίσει το πώς παραβιάζει η Ελλάδα τη Συνθήκη της Λωζάννης, όπως είπε χθες ο Ερντογάν, μετά τη συνεδρίαση του κόμματός του είπε ότι η… χώρα μας κλείνει σκόπιμα τα σχολεία της «τουρκικής» μειονότητας, αναφερόμενος στο κλείσιμο τεσσάρων μειονοτικών σχολείων, λόγω έλλειψης μαθητών.

Ανέφερε συγκεκριμένα ότι η χώρα μας παραβιάζει τη Συνθήκη, κλείνοντας τα συγκεκριμένα σχολεία, ενώ κατηγόρησε επίσης τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι «άλλα έλεγε στον Ερντογάν και άλλα έλεγε στο Κογκρέσο».


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE