Ένας εισαγγελέας για τον κ. Διακοφώτη και τις «τουρκικές προτάσεις» σε ομάδες της Ρόδου να παίζουν στην Μικρασία;

Share on:

Είναι μνημείο ελαφρότητας, για να μην πούμε κάτι πιο «βαρύ» του προέδρου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων (ΕΠΣ) Δωδεκανήσου κ. Παναγιώτη Διακοφώτη. Χρησιμοποιεί την Τουρκία, αλλά έτσι, βλέπτεται η Ελλάδα.

Η υπόθεση αφορά στην «πρόταση» που έκαναν οι Τούρκοι σε ποδοσφαιρικά σωματεία της Ρόδου να… μετακομίσουν απέναντι στην Μικρασία και να δίνουν εκεί τους αγώνες τους!

Η ανακοίνωση της ΕΠΣ μιλάει επίσημα, ότι έχει ενημερωθεί… ανεπίσημα από τα σωματεία.

Το τραγικό είναι πως στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «εμάς σαν ποδόσφαιρο δεν μας χωρίζει τίποτα με τους Τούρκους». Αντιλαμβάνεται κι ο πλέον αδαής, ότι ο κ. Διακοφώτης είναι επικίνδυνος.

Τι σημαίνει ότι «σαν ποδόσφαιρο δεν μας χωρίζει τίποτα;», όταν ο απρόβλεπτος Ερντογάν απειλεί να έρθει νύχτα; Κι αν πάει νύχτα στην Ρόδο; Τι θα του πούνε; Ότι δεν μας χωρίσει τίποτα σαν ποδόσφαιρο;

Ποια είναι αυτά τα σωματεία που ζήτησαν από τον κ. Διακοφώτη να παίξουν στην Τουρκία; Γιατί δεν τα κατονομάζει; Γιατί ως σοβαρός Έλληνας πολίτης που είναι δεν αναρωτιέται μήπως υποκρύπτεται κάτι πίσω από την «πρόταση» των Τούρκων, σε μία εποχή, που αναλυτές αναφέρουν ρητά ότι δεν αποκλείεται μία – έστω και μικρής έντασης – σύρραξη;

Γιατί ο κ. Διακοφώτης παίζει το «παιχνίδι» του Ερντογάν ότι μπορεί να… βοηθάει την Ελλάδα και στο ποδόσφαιρο; Ότι μας… αγάπησε;

Οτιδήποτε έχει να κάνει με την Τουρκία, ακόμα και συζήτηση επί ποδοσφαιρικών θεμάτων είναι ολότελα πολιτικό θέμα, ειδικά στην σημερινή εποχή. Ολότελα. Κι ο κ. Διακοφώτης λέει ότι έχει… ανεπίσημη πληροφορία από τα μέλη του.

Η πρώτη κίνηση που έπρεπε να κάνει κ. Διακοφώτης είναι να ενημερώσει πάραυτα την κεντρική εξουσία με ονόματα και διευθύνσεις, αν υπήρχε τέτοια πρόταση.

Η Δικαιοσύνη έπρεπε ήδη να είχε κινηθεί και να καλέσει τον κ. Διακοφώτη για εξηγήσεις. Πάραυτα. Όχι τόσο για τις «προτάσεις», όσο γιατί προτίμησε να το ανακοινώσει επίσημα, πρώτα στο ραδιόφωνο, ότι υπάρχουν «προτάσεις».

Για την ιστορία, τα ποδοσφαιρικά σωματεία της Ρόδου αρνήθηκαν να εγγραφούν στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ), για να έχει και το κράτος μία πλήρη εικόνα για τα χρήματα που δίνει.

Διότι υπάρχουν και σωματεία – «μαϊμού» που κρατούν μόνο την σφραγίδα του σωματείου χωρίς να διαθέτουν αθλητές!

Ο κ. Διακοφώτης κινείται άρρηκτα στην γραμμή της ΕΠΟ, που θεωρεί ότι ο νόμος Αυγενάκη παραβιάζει το… «αυτοδιοίκητο» του ποδοσφαίρου. Γι αυτό και το 84% των σωματείων στην Ελλάδα έχπουν ήδη εγγραφεί.

Όσα σωματεία δεν είναι εγγεγραμμένα ο νόμος απαγορεύει την χρήση δημόσιων εγκαταστάσεων. Κάπως έτσι, προέκυψαν και οι «προτάσεις» από τα Μικρασιατικά παράλια στις ομάδες της Ρόδου. Ανεπίσημα. Και το ανεπίσημο, ο κ. Διακοφώτης το έκανε… επίσημα με ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Μετά την χθεσινή τροπολογία που κατέθεσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και έπειτα από έλεγχο που πραγματοποιήσαμε, διαπιστώνουμε ότι περίπου τριάντα (30) σωματεία της δύναμης μας, δεν προλαβαίνουν και δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση αυτής της παράτασης.

Με μεγάλη μας λύπη για άλλη μια φορά ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης, αυτοαναιρέθηκε, αφού πριν από λίγες μόνο ημέρες είχε δηλώσει ότι θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τα σωματεία των νησιών. Δυστυχώς, μέσα στα προαναφερόμενα σωματεία, υπάρχουν και ομάδες των μικρών ακριτικών μας νησιών.

Έχουμε ενημερωθεί ανεπίσημα από κάποια σωματεία ότι, αν δεν βρεθεί λύση στο πρόβλημα τους, εξετάζουν ακόμη και την πρόταση που τους έχει γίνει να αγωνισθούν στη γείτονα χώρα, λέγοντας ότι εμάς σαν «ποδόσφαιρο», δεν μας χωρίζει κάτι. Θα μας φέρουν στη δυσάρεστη θέση να ορίζουμε εκεί τα παιχνίδια, αφού για άλλη μια φορά ο Υφυπουργός δεν έπραξε τα αυτονόητα.

Από πλευράς Ένωσης, θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, προκείμενου να βοηθήσουμε τα σωματεία μας να ολοκληρώσουν τις απαιτούμενες διαδικασίες.


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE