Άρθρο – παρέμβαση valuenews.gr | Το ποδόσφαιρο… πέθανε, αλλά δεν το έχει καταλάβει

Share on:

Ένα γκολ του Αστέρα Τρίπολης που κακώς ακυρώθηκε από τον διαιτητή Καραντώνη στο ματς με τον Ολυμπιακό (0-0) έχει ήδη τινάξει στον αέρα το πρωτάθλημα της Super League 1, μόλις από την 2η αγωνιστική!

Στο ίδιο ματς ο Ολυμπιακός διαμαρτύρεται για δυο πέναλτι που δεν σφυρίχτηκαν υπέρ του. Ο Ιωνικός διαμαρτύρεται ότι δεν του δόθηκε πέναλτι από τον Ζαμπαλά στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό (0-0) και ο Ατρόμητος ότι ο διαιτητής Τζήλος τον αδίκησε κατάφωρα στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ (1-0) στην Τούμπα.

Οι χρόνιες παθογένειες είναι εδώ και σωτηρία δεν υπάρχει. Μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, αυτό θα είναι το σκηνικό. Φωνές και κραυγές και φυσικά, επικοινωνιακή πολιτική, καθότι οι «μεγαλοεπενδυτές» έχουν και δικά τους media. Είναι αδύνατο να ομονοήσουν, ο καθένας προσπαθεί για την υπεραξία του «εγώ» του για να το «πουλήσει» στους οπαδούς αφ’ ενός κι αφ’ ετέρου, στον επιχειρηματικό κύκλο του. Δεν αντιμετώπισαν ποτέ το ποδόσφαιρο ως «προϊόν», τα γήπεδα αδειάζουν και ζητούν χρήματα από την πολιτεία. Κι αυτή τους δίνει! Οι «συμμαχίες» αυτή την στιγμή είναι Μαρινάκης –Αλαφούζος και Μελισσανίδης – Σαββίδης.

Ο Μαρινάκης «μπούκαρε» στην ΕΠΟ για να συναντήσει τον πρόεδρο Μπαλτάκο. «Μπούκαρε». Έτσι έγραψε ο Τύπος. Υπάρχει σωτηρία; Καμία.

Διαιτητές… τρεμάμενοι, που λες και δεν είναι αυθύπαρκτοι αλλά… καναλιζαρισμένοι κατεβαίνουν να σφυρίξουν και φυσικά δεν έχουν την πνευματική ισορροπία να το κάνουν. Πάντα ακολουθούσαν το «ρεύμα», αδιαφορώντας ακόμα κι αν τους βρίζουν το γενεαλογικό τους δένδρο κάθε αγωνιστική.

Ένας κόσμος που δεν γνωρίζει κανονισμούς διαιτησίας, διότι για την ίδια φάση, οι απόψεις είναι διαφορετικές από τους «προφέσορες» τηλεκριτικούς. Ένας Τύπος που κάνει αμέσως και χωρίς καμία συστολή στο «άσπρο – μαύρο» και αποδομούν όσους διαιτητές θεωρούν ότι δεν είναι «δικοί». Και δυστυχώς, βρίσκουν ανταπόκριση σε μία βίαιη νεολαία, που «σκοτώνεται» στα social media κι αν τύχει, σκοτώνει και τον Άλκη Καμπανό.

Όταν ποδόσφαιρο μπήκε σε διεθνή επιτροπεία και οι υπερκείμενες συνομοσπονδίες FIFA/UEFΑ τοποθέτησαν ξένο «αρχιδιαιτητή», πρώτα τον Περέιρα, μετά τον Κλάτενμπεργκ και τώρα τον Μπένετ, αλλά και ήρθαν ξένοι διαιτητές, ο Τύπος – κυρίως και κατόπιν άνωθεν εντολών – είχε την απάντηση. Αν θεωρούσαν ότι αδικήθηκε η ομάδα τους, έκαναν επίθεση στον εκάστοτε αρχιδιαιτητή, ότι οι ξένοι που επέλεξε ήταν «δασκαλεμένοι». Το VAR μας ήρθε ως πανάκεια, αλλά ανακάλυψαν ότι το χειρίζονται άνθρωποι – διαιτητές.

Απαξιώθηκε κι αυτό. Φαύλος κύκλος. Θα λύσει το πρόβλημα μία διαγραφή του Καραντώνη ή τοποθέτησή του στην… κατάψυξη; Η επαγγελματική διαιτησία των 60.000 ευρώ το χρόνο για τον κάθε διαιτητή, όπως μας συμβουλεύουν οι υπερκείμενες συνομοσπονδίες; Με τίποτα. Τα ίδια πρόσωπα στο ποδόσφαιρο ζουν με την «εξάρτηση» και η ελευθερία απαιτεί ανάληψη ευθυνών…

Αλ. Φιτς


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE