Άρθρο – παρέμβαση valuenews.gr | Γκουέρνικα του Πικάσο το ελληνικό ποδόσφαιρο | καμία σωτηρία, όλοι κοιτάζουν το «εγώ» τους

Share on:

Πάλι βασιλεύει η μπαχαλώδης κατάσταση για την διαιτησία μετά ην 4η αγωνιστική, στο μηδέν η αξιοπρέπεια του Άγγλου Μπένετ

Ο Ολυμπιακός πέρασε με τις πατερίτσες στους ομίλους του Europa League, έχασε 2-1 στο 95’ από την Ναντ στην Γαλλία και έφερε 1-1 με τον Βόλο σο «Καραϊσκάκης».

Θα έχετε ακουστά, φαντάζομαι, για την Γκουέρνικα, αυτόν τον φοβερό πίνακα του Πικάσο, αντιναζιστικό σύμβολο; Και μην πεις τι σχέση έχει με τον Ολυμπιακό. Όταν οι Γερμανοί βομβάρδισαν την πόλη Γκουέρνικα της Βασκονίας και σκότωσαν επί τόπου γύρω στα 1.700 ανυποψίαστα άτομα, ο Πάμπλο Πικάσο έφτιαξε στο Παρίσι αυτόν τον ανεπανάληπτο πίνακα, που αποτύπωνε την σφαγή, με τον δική του «κυβιστική τεχνοτροπία».

Κι όταν αυτόν τον πίνακα τον είδαν οι ναζί και τον ρώτησαν «εσύ τον έφτιαξες αυτόν τον πίνακα;», ξέρεις τι τους απάντησε ο Πικάσο: «Εσείς τον φτιάξατε, όχι εγώ». Δηλαδή, μ’ αυτό το μακελειό που κάνατε στην Γκουέρνικα, εσείς τον φτιάξατε.

Αυτόν τον Ολυμπιακό που δεν μπορεί να νικήσει τον Απόλλωνα Λεμεσού και την Σλόβαν Μπρατισλάβας, οι υπόλοιποι τον δημιούργησαν. Ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ. Κι ο Πέδρο Μαρτίνς, βέβαια.

Όταν τα τρία τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός ξέφευγε νωρίς στην βαθμολογία και στο πρωτάθλημα, έπαιζε αγγαρεία μπάλα, ουδείς περίμενε κάτι καλύτερο στην Ευρώπη.

 Ξέφυγε με 63 βαθμούς σε τρία χρόνια, χωρίς καμία ανταγωνιστικότητα, ρε. Κι έφτασε στο σημείο φέτος να μπαίνει στους ομίλους του Europa League με πέντε ισοπαλίες και μία ήττα και χωρίς καμία νίκη. Κι αν πάρουμε και τα περσινά, εννιά αγώνες δίχως νίκη στην Ευρώπη. Ποιος τον έκανε έτσι πλαδαρό τον Ολυμπιακό;

Φέτος τα πράγματα άλλαξαν. Όλοι έκαναν καλές μεταγραφές, θα είναι ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Μόνο που αντί να παίζεται στα γήπεδα, παίζεται στα γραφεία της διαιτησίας.

Σκοτώνονται για τους διαιτητές κι υπάρχει ένα άβουλο ον, ο Άγγλος αρχιδιαιτητής Μπένετ , που το παίζει «ανεξάρτητος». Όρισε διαιτητή τον Σιδηρόπουλο για το ντέρμπι Παναθηναϊκού – ΑΕΚ και τον… απέσυρε για να φέρει τον Βούλγαρος Καμπάκοφ. Καμία αξιοπρέπεια.  Που ουδείς έχει το δικαίωμα να του επιβάλει ποιον θα ορίσει.

Ο Μπένετ αγνόησε την συμφωνία των «μεγάλων (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ), να παίζουν μόνο με ξένους διαιτητές και όρισε τον Σιδηρόπουλο. Κατόπιν εντολών;

Ο ίδιος είχε αγνοήσει και τα «θέλω» των περισσοτέρων ομάδων, οι8 εννέα στις 14 δεν τον ήθελαν. Τον ήθελαν μόνο οι ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Βόλος και η Λαμία ψήφισε λευκό. Και παρέμεινε στην θέση του.

Οι λέξεις στέρεψαν. Καμία σωτηρία. Ουδείς ενδιαφέρεται για το ελληνικό ποδόσφαιρο, παρά μόνο για το «εγώ» τους. Κι από την άλλη ζητούν χρήματα από το κράτος. Κι αυτό, τους δίνει, μέσω τυ Στοιχήματος. Καμία σωτηρία. Ουδεμιά.

Αλς Φιτς


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE