Βρετανία | Κατακόρυφη πτώση της δημοτικότητας του Σούνακ

Share on:

Η δημοτικότητα του Ρίσι Σούνακ μεταξύ των ψηφοφόρων έχει πέσει σε νέο χαμηλό ρεκόρ, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε από το YouGov.

Η δημοσκόπηση, που διεξήχθη το βράδυ της Δευτέρας και το πρωί της Τρίτης, εν όψει της χθεσινοβραδινής (Τρίτη 12 Δεκεμβρίου) ψηφοφορίας για το νομοσχέδιο της Ρουάντα, διαπίστωσε ότι το 70 τοις εκατό των πολιτών έχουν αρνητική γνώμη για τον πρωθυπουργό, ενώ το 21 τοις εκατό έχει θετική άποψη.

Αυτό δίνει στον Βρετανό πρωθυπουργό σύμφωνα με τη δημοσκοπική εταιρία, μια «καθαρή βαθμολογία δημοτικότητας μείον 49». Το νούμερο αυτό φέρνει τον κ. Σούνακ να πέφτει κατά 10 μονάδες από τα τέλη Νοεμβρίου ενώ είναι η χαμηλότερη βαθμολογία που έχει καταγράψει από τότε που μπήκε στο Νο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ τον περασμένο Οκτώβριο.

Το 2019 το 56 τοις εκατό των ψηφοφόρων των Τόρις δήλωσε ότι είχε αρνητική άποψη για τον κ. Σουνάκ ενώ το 40 τοις εκατό είχε θετική άποψη.

Σύμφωνα με την ανάλυση της YouGov, η δημοτικότητα του Ρίσι Σουνάκ ήταν παρόμοια με αυτή του Μπόρις Τζόνσον κατά τους τελευταίους μήνες της θητείας του, αλλά υψηλότερη από το χαμηλό μείον 70 της Λιζ Τρας.

ertnews


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE