Τσίπρας | «Η χειρότερη Κυβέρνηση τη χειρότερη στιγμή»

Share on:

Επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό εξαπολύει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας χαρακτηρίζοντάς την «χειρότερη κυβέρνηση στην χειρότερη στιγμή» και ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν νομίζω ότι μπορεί να υπάρχει πεδίο συναίνεσης».

Σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεδιπλώνει την κριτική του για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο ουκρανικό, στα ελληνοτουρκικά, στην πανδημία και στην ακρίβεια.«Σε μια τέτοια εποχή λοιπόν, πολιτικοί παλιάς κοπής που ενδιαφέρονται μονάχα για την εξυπηρέτηση των ελίτ που τους στηρίζουν και προσπαθούν να επιβιώσουν μόνο διά της επικοινωνίας και της προπαγάνδας είναι απολύτως ακατάλληλοι. Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του είναι ένα τέτοιο παράδειγμα.

Η χειρότερη κυβέρνηση τη χειρότερη στιγμή. Καμία άλλη κυβέρνηση, ακόμη και της Δεξιάς, δεν πιστεύω ότι θα έκανε τόσο λάθος στρατηγικές επιλογές που αφήνουν απόλυτα εκτεθειμένους στην κρίση τους Έλληνες, συνεπώς δεν νομίζω ότι μπορεί να υπάρχει πεδίο συναίνεσης».

Μόνη διέξοδος οι εκλογές για την ανάδειξη προοδευτικής κυβέρνησης

Ο κ. Τσίπρας υποστηρίζει ότι η ελληνική κοινωνία βυθίζεται μέρα με τη μέρα στην ανασφάλεια, τη φτώχεια και την απόγνωση και προσθέτει: «Δεν θέλω να γίνω προφήτης δεινών, όμως αυτό που με ανησυχεί είναι ότι στα τρία σχεδόν χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ υπάρχει μια ραγδαία και επικίνδυνη διάρρηξη του κοινωνικού ιστού. Οι εκλογές και η ανάδειξη προοδευτικής κυβέρνησης είναι ο μόνος δρόμος για να δοθεί θετική κατεύθυνση αλλαγής στη διάχυτη κοινωνική διαμαρτυρία».Στο ερώτημα για την εσωστρέφεια στο κόμμα του απαντά ότι «Οι διαφορετικές απόψεις στο εσωτερικό μας αποδεικνύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάτι να πει, αναζητά τρόπους, ιδέες, νέες πρακτικές και παραδείγματα ώστε να υπηρετήσει ένα πολιτικό σχέδιο για τη βελτίωση της ζωής των πολλών. Η πρότασή μου ώστε να δοθεί μεγαλύτερη δύναμη στα μέλη του κόμματος, είναι ακριβώς κομμάτι αυτής της διαρκούς αναζήτησης να γίνουμε καλύτεροι, αποτελεσματικότεροι, πιο χρήσιμοι στην ελληνική κοινωνία».Για το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου σημειώνει: «Όσες φορές και να αλλάξει τον εκλογικό νόμο ο κ. Μητσοτάκης, δεν πρόκειται να αποτρέψει την ήττα του στις εκλογές. Το μόνο που θα καταφέρει είναι ένα ακόμη πλήγμα στους θεσμούς και σε όση αξιοπιστία τού έχει απομείνει».Αναφέρει ότι είναι έτοιμος για εκλογές και προσθέτει: «Τα ψηφοδέλτιά μας θα καθρεφτίζουν τις πιο ζωντανές, νεανικές, έντιμες, καταρτισμένες, ανήσυχες δυνάμεις που διαθέτει η ελληνική κοινωνία. Κι αυτή η νέα γενιά που στρατεύεται στην πολιτική για να δώσει και όχι για να πάρει, θα αποτελέσει και τη ραχοκοκαλιά της προοδευτικής κυβέρνησης»


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE