Ράμα για την διαμαρτυρία υπέρ του Μπελέρη | Λυπάμαι για την Ελλάδα

Share on:

Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα καταδίκασε τη διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Χιμάρρα της νότιας Αλβανίας για την υποστήριξη του Φρέντη Μπελέρη, ο οποίος εξελέγη δήμαρχος της πόλης, δύο ημέρες μετά τη σύλληψή του ως ύποπτου για εξαγορά ψήφων.

Με μια μακροσκελή ανάρτηση στο Facebook επέλεξε να σχολιάσει ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, τη μεγάλη συγκέντρωση υπέρ της απελευθέρωσης του κρατούμενου δήμαρχου Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρη.

Στην ανάρτησή του ο Αλβανός πρωθυπουργός δηλώνει «άφωνος» για όσα συνέβησαν το απόγευμα της Δευτέρας κάνει λόγο για «σουρεαλιστική εμφάνιση της παρέμβασης της ελληνικής πλευράς σε ένα ζήτημα της αλβανικής δικαιοσύνης» ενώ εμφανίζεται σχεδόν με ειρωνικό ύφος για την παρουσία στη συγκέντρωση και των δημάρχων Αθήνας και Θεσσαλονίκης, Κώστα Μπακογιάννη και Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Κάνοντας επίκληση στη φράση των επτά σοφών «Νόμῳ πείθου», ο Ράμα τονίζει ότι η υπόθεση Μπελέρη αποτελεί ξεκάθαρα θέμα της αλβανικής δικαιοσύνης, η οποία είναι ίση για όλους τους πολίτες της Αλβανίας, σύμφωνα με το Σύνταγμα της Αλβανίας.

«Στη μνήμη μου, δεν υπάρχει άλλη περίπτωση κατά την οποία οι εκλεγμένοι αξιωματούχοι ενός δημοκρατικού κράτους να οργανώνουν διαμαρτυρία σε ένα άλλο δημοκρατικό κράτος, κατά των αρχών αυτού του κράτους», έγραψε.

«Και όχι μόνο αυτό, αλλά και όπου εμφανίζονται ως διαδηλωτές ενάντια στις αποφάσεις των αντίστοιχων δικαστηρίων του κράτους στο οποίο διαμαρτύρονται, απολυτοποιώντας την εθνοτική καταγωγή του υποκειμένου της διαμαρτυρίας έναντι κάθε νομικού κανόνα, νομικού προτύπου και δημοκρατικής λογικής», σημείωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας.

Ο Αλβανός ηγέτης υπογράμμισε τον συνεχή σεβασμό του προς τον Έλληνα ομόλογό του, Κυριάκο Μητσοτάκη, χαρακτηρίζοντάς τον «σύγχρονο Ευρωπαίο ηγέτη και αξιοθαύμαστο άνθρωπο» που βοήθησε να λιώσει ο «βαλκανικός πάγος» στις ελληνοαλβανικές σχέσεις.


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE