Ο Βουλευτής που δίχασε για το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ

Share on:

Με απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασελάκη  αναλαμβάνει χρέη αναπληρωτή Τομεάρχη Υγείας ο βουλευτής Ροδόπης Φερχάτ Οζγκιούρ.

Ο συγκεκριμένος βουλευτής είχε κατηγορηθεί από στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ ότι ευνοήθηκε τα μέγιστα από το τουρκικό προξενείο ως εκλεκτός του. Με γνωστή την δράση του τουρκικού προξενείου δεν ήταν έκπληξη το γεγονός ότι ο νομός Ροδόπης ήταν ο μόνος που επικράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ  στις εθνικές εκλογές τις 21ης Μαΐου, συγκεντρώνοντας ποσοστό 33,18% έναντι 27,06% της ΝΔ.

Θυμίζουμε ότι το θέμα που δημιουργήθηκε ξέφυγε από τα κομματικά όρια και απασχόλησε έντονα με τον πρωθυπουργό να δηλώνει: «στην Ροδόπη υπήρξε όντως ανοιχτή παρέμβαση του τουρκικού προξενείου υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου. Και αυτό είναι πρόβλημα» ανέφερε επί λέξει ο πρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε: «Δεν γίνεται μια ξένη χώρα να παρεμβαίνει ανοιχτά υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων που αναφέρονται στο τουρκικό προξενείο κι όχι στην ελληνική συνταγματική έννομη τάξη. Είναι θέμα που πρέπει να απασχολήσει πρωτίστως το κόμμα που τον επέλεξε, καθώς καθίσταται συμμέτοχο στην ανάμειξη ενός άλλου κράτους στα εσωτερικά της Ελλάδας.»

Σημειώνεται ότι ο βουλευτής Φερχάτ Οζγκιούρ µία εβδοµάδα πριν από τις εκλογές µιλούσε για «τουρκική µειονότητα» στη Θράκη, ζητούσε νοµιµοποίηση όλων των προερχόµενων από τη γείτονα µεταναστών, ενώ τα φυλλάδιά του τα τύπωνε µόνο στην τουρκική γλώσσα. Ακόμη έκανε λόγο για τουρκική μειονότητα στην Θράκη ενώ στηρίζει τον κατηργημένο και με απόφαση του Αρείου Πάγου “Σύλλογο Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης” , με τις δράσεις του να ανακοινώνονται από  το ίδιο το τουρκικό προξενείο.


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE