Εκατοντάδες νεκροί από πυρά στο Μαλί

Share on:

Έπειτα από έντονη συμπλοκή, μερίδα ατόμων αποτελούμενη από Ρώσους μισθοφόρους και παραστρατιωτικών προχώρησε σε εκτέλεση 300 ατόμων σε κεντρικό σημείο του Μαλί, όπως αναφέρουν κάτοικοι του χωριού της Μούρα και έξι άλλων. Λεπτομέρειες αναφέρουν πως ορισμένοι άνδρες οδηγήθηκαν σε ομάδες των δέκα σε πορεία δεμένοι πισθάγκωνα πριν την εκτέλεσή τους.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι δράστες κατέφθασαν στο σημείο της συμπλοκής με ελικόπτερο και αντάλλαξαν πυροβολισμούς με ισλαμιστές στρατιώτες για 15 λεπτά προτού πάρουν τον έλεγχο της κατάστασης.

«Έζησα τον απόλυτο φόβο κάθε λεπτό και κάθε ώρα όσο γίνονταν αυτό» δήλωσε στο  Human Rights Watch μάρτυρας του περιστατικού, ενώ επιπλέον μαρτυρία ανέφερε πως «ανά πάσα στιγμή περίμενα την εκτέλεσή μου βλέποντας το τι γίνεται».

Σε ανακοίνωσή του ο στρατιωτικός δικτάτορας του δυτικού Μαλί αρνήθηκε την συμμετοχή Ρώσων στο περιστατικό. Από τα κράτη της Γερμανίας, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Γαλλίας κλήθηκε η σύσταση μίας ανεξάρτητης έρευνας για την εξακρίβωση των μαρτυριών.

Όπως φαίνεται το περιστατικό είχε θρησκευτικό χαρακτήρα και έγινε κατά τη διάρκεια μίας αντί-Ισλαμιστικής επιχείρησης που έλαβε χώρα τις τελευταίες μέρες του Μαρτίου και πηγές αναφέρουν πως το γεγονός αυτό αναμένεται να φέρει την αντίδραση της Αλ Κάιντα που κατέχει έναν μερικό έλεγχο των περιοχών.

Με πληροφορίες από: BBC.com

ΠΗΓΗ: Value News.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE