«Φωτιά» το Πασχαλινό Τραπέζι | 15% πιο ακριβό το αρνί

Share on:

Πανάκριβο αναμένεται να είναι φέτος το πασχαλινό τραπέζι για τον Έλληνα καταναλωτή που θα χρειαστεί να βάλει βαθιά το χέρι του στην τσέπη λόγω των ανατιμήσεων που έχουν προκαλέσει η πανδημία και η ουκρανική κρίση.

Συγκεκριμένα, ρεύμα, καύσιμα και πρώτες ύλες έχουν συμπαρασύρει τις τιμές σε όλα τα βασικά προϊόντα τροφίμων. Από τη λίστα αυτή δεν θα μπορούσε να λείπει, φυσικά, το κρέας.Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα σε δύο χρόνια η αύξηση στο κρέας, τιμή παραγωγού, έφτασε στο 50%.

Ενδεικτικά, το 2020 η τιμή στο αρνί από τον παραγωγό ξεκινούσε από 6 ευρώ ενώ σήμερα έχει φτάσει στα 9 ευρώ.

Ομοίως στο κατσίκι, η τιμή του παραγωγού κυμαίνονταν στα 6,30 ευρώ και σήμερα φτάνει τα 9,30 ευρώ.

Κατά 15% πιο ακριβό το αρνί σε σχέση με πέρυσι

Στη λιανική αγορά, η τιμή στο αρνί μέχρι στιγμής φτάνει τα 11 ευρώ το κιλό, ενώ του κατσικιού κυμαίνεται από 11 – 12 ευρώ.

«Σε σχέση με πέρσι παρουσιάζεται μία αύξηση της τάξης του 15%», λέει, ο Θάνος Αγγέλης, ιδιοκτήτης κρεοπωλείου στη Βαρβάκειο Αγορά.

Έμποροι της αγοράς κρέατος εκτιμούν ότι μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, η τιμή του αρνιού θα αγγίξει τα 15 ευρώ το κιλό, στη λιανική.

Αυτό σημαίνει πως μεταξύ κτηνοτρόφου και καταστήματος πώλησης η διαφορά διάθεσης του αρνιού είναι 66%.Και μπορεί το κόστος μεταφοράς και οι λειτουργικές δαπάνες των καταστημάτων να είναι αυξημένες, αλλά μια τέτοια απόσταση δείχνει ότι υπάρχει και μεγάλο περιθώριο κέρδους.

Πηγή :cnn.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE