Τσίπρας | «Προϊστάμενος εγκληματικής οργάνωσης» ο Μητσοτάκης

Share on:

«Οι μέχρι σήμερα αποκαλύψεις για τις “νόμιμες” και παράνομες παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων στοιχειοθετούν βαρύτατη προσβολή του Συντάγματος κι αφήνουν βαθύ τραύμα στη δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος.

Και αποκλειστικά υπεύθυνος για αυτή την εκτροπή είναι, χωρίς αμφιβολία, ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης.

Οχι μόνο γιατί ως πρωθυπουργός έχει την αντικειμενική ευθύνη, αλλά και γιατί έσπευσε από την πρώτη ημέρα της διακυβέρνησής του να αναλάβει με νόμο ο ίδιος την ευθύνη της ΕΥΠ», σημειώνει ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, εξάλλου, παρατηρεί πως τα αναπάντητα ερωτήματα είναι τόσα πολλά και τόσο κρίσιμα, που όσο ο κ. Μητσοτάκης αποφεύγει να τα απαντήσει τόσο μεγεθύνονται οι υποψίες όλων ότι όσα μέχρι τώρα γνωρίζουμε αποτελούν μόνο την κορυφή του παγόβουνου: «Οι υποψίες, δηλαδή, ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι απλώς ένας επικίνδυνα “ανέμελος” πρωθυπουργός, αλλά ο προϊστάμενος μιας σκοτεινής ομάδας που λειτουργούσε ως εγκληματική οργάνωση, παραβιάζοντας το Σύνταγμα και κάθε δημοκρατική αξία. Διότι προφανώς ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης δεν τέθηκε υπό παρακολούθηση για λόγους εθνικού κινδύνου, αλλά επειδή τόλμησε να ασχοληθεί, να ερευνήσει και να αρθρογραφήσει για τη νομοθετική πρωτοβουλία Μητσοτάκη να τροποποιήσει τον Ποινικό Κώδικα, με πρόσχημα την αυστηρότερη αντιμετώπιση της ρίψης μολότοφ αλλά στην πραγματικότητα προκειμένου να δοθεί ασυλία στα υψηλόβαθμα στελέχη τραπεζών που αντιμετώπιζαν βαρύτατες κατηγορίες για ανοιχτές ποινικά υποθέσεις θαλασσοδανείων. Και ο κ. Ανδρουλάκης προφανώς δεν τέθηκε υπό παρακολούθηση επειδή είχε επαφές με Κινέζους δράκους, Αρμένιους ή Ουκρανούς μαχητές του Αζόφ, αλλά επειδή η εγκληματική οργάνωση είχε την πρόθεση να τον θέσει υπό “επιτήρηση” και εάν προέκυπτε η δυνατότητα υπό διαρκή πολιτικό εκβιασμό».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει πως αυτή η υπόθεση δεν μπορεί και δεν θα τελειώσει δίχως περαιτέρω εξηγήσεις και αποκαλύψεις και πως σε κάθε περίπτωση καμία μιντιακή υπεροπλία και καμία συστημική στήριξη δεν θα αποβεί ικανή να εξισορροπήσει την απώλεια στήριξης και την περιδίνηση στην οποία βρίσκεται και θα βρίσκεται μέχρι τέλους ο κ. Μητσοτάκης.


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE