Το παρασκήνιο της διαγραφής Πάτση | Δεν παραδίδει την έδρα

Share on:

Το πράσινο φως για την απομάκρυνση του Ανδρέα Πάτση δόθηκε αμέσως με το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού να ανακοινώνει ότι οι “επαγγελματικές δραςτηριότητες του Ανδρέα Πάτση δεν συνάδουν με την ιδιότητα του βουλευτή και τις αρχές της Νέας Δημοκρατίας. Οι εξήγησεις του δεν κρίθηκαν επαρκείς. Με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο Ανδρέα Πάτσης τίθεται εκτός Κ.Ο της Νέας Δημοκρατίας”.

«Θα είμαι ο Ανδρεας που ξέρετε»

Ο βουλευτής Γρεβενών λίγο πριν ανακοινωθεί η απομάκρυνση του από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ με μία ανάρτηση στο Facebook δήλωσε ότι παραμένει ανεξάρτητος (δεν δίνει δηλαδη την έδρα του) σημειώνοντας ότι “μέχρι τελευταίας στιγμής θα είναι ο Ανδρέας που ξέρετε”. Νωρίτερα, είχε κάνει λόγο για συκοφαντίες του ΣΥΡΙΖΑ, προειδοποιώντας για προσφυγές στη δικαιοσύνη σε βαρος του Παύλου Πολάκη.

Στην ανακοίνωσή του εξηγούσε τι είχε συμβεί με την εταιρία ΠΛΑΤΩΝ που είχε συστήσει το 2010, όταν δεν ήταν βουλευτής, με σκοπό την αγορά από την Τράπεζα Πειραιώς κόκκινων δανείων. Με δάνειο που πήρε, ύψους 4,3 εκατομμυρίων ευρώ, αγόρασε τα δάνεια, χωρίς ποτέ -όπως υποστηρίζει- η εταιρία να προβεί σε αναγκαστική εκτέλεση (σ.σ. πλειστηριασμό) κανενός ακινήτου.Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση ωστόσο, το ύψος των δανείων που αγόρασε αγγίζουν τα 62 εκατομμύρια ευρώ, θέτει to ερώτημα για το πώς πήρε ο βουλευτής αυτό το υπέρογκο δάνειο 4,3 εκ. ευρώ, προσθέτοντας ότι συμμετείχε, παρά τον νόμο, σε 3 αλλοδαπές εταιρίες, οι οποίες κατέχουν την πλειοψηφία των μετοχών σχεδόν όλων των ελληνικών εταιριών που κατέχει, με στόχο την φόρο-αποφυγή.Το τελικό “χτύπημα” για τον Ανδρέα Πάτση, ήρθε μετά από την δημοσίευση των πληρωμών της δικηγορικής του εταιρίας από τα ΕΛΤΑ, κυριώς για την παροχή νομικών συμβουλών που έγιναν με απευθείας αναθέσεις, όπως καταγγέλει η αξιωματική αντιπολίτευση, πληρωμών που αγγίζουν το 1.000.000 ευρώ για δύο χρόνια.

Κυβερνητικές πηγές σχολίαζαν μετά τις εξελίξεις ότι τέτοιες συμπεριφορές όπως αυτή του Ανδρέα Πάτση δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές. Γιατί η αγορά κόκκινων δανείων δεν είναι μία ηθική στάση την ώρα μάλιστα που το Υπουργείο Οικονομικών δεν δίνει πράσινο φως στα funds να προχωρούν σε πλειστηριασμούς, ενώ με τον ίδιο τρόπο χαρακτηρίζουν και τις απευθείας αναθέσεις σε βουλευτή του κόμματος και συγκεκριμένα στην δικηγορική του εταιρία. Το θέμα δε της συμμετοχής του σε αλλοδαπές εταιρίες είναι ζήτημα που άπτεται της νομιμότητας, αφού ο νόμος το απαγορεύει.


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE