Συρία | Επτά νεκροί από το πρώτο μεγάλο ξέσπασμα χολέρας μετά από χρόνια

Share on:

Επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και πάνω από 50 έχουν μολυνθεί από εμφάνιση χολέρας στη Συρία. Μάλιστα, πρόκειται για το πρώτο μεγάλο ξέσπασμα της νόσου στη Συρία, εδώ και μια δεκαετία. 

Το υπουργείο επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του την ύπαρξη 53 κρουσμάτων χολέρας που έχουν καταγραφεί σε πέντε από τις 14 επαρχίες της χώρας, με τον υψηλότερο αριθμό να σημειώνεται στο Χαλέπι, την επαρχία της βόρειας Συρίας.

Η ανακοίνωση ανέφερε ότι επτά άνθρωποι πέθαναν από την νόσο και ο επικαιροποιημένος απολογισμός δόθηκε στη δημοσιότητα μετά την ανακοίνωση από το υπουργείο δύο ακόμη επιβεβαιωμένων θανάτων από χολέρα την Δευτέρα.

Η χολέρα συνήθως μεταδίδεται μέσω μολυσμένων τροφίμων ή μολυσμένου νερού και προκαλεί διάρροια και εμετούς. Μπορεί να εξαπλωθεί σε κατοικημένες περιοχές που στερούνται κατάλληλων αποχετευτικών δικτύων ή δικτύων υδροδότησης.

Χθες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε ότι υπάρχει ένας «πολύ υψηλός» κίνδυνος εξάπλωσης της χολέρας σε όλη τη Συρία.

Όπως ανακοίνωσε ο ΠΟΥ, τα πιο πρόσφατα κρούσματα χολέρας ήταν τα πρώτα που αναφέρθηκαν στη χώρα από το 2009 όταν είχαν επιβεβαιωθεί 342 κρούσματα στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ στα ανατολικά της χώρας και στην επαρχία Ράκα στα βόρεια.

ValueNews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE