Στον «αέρα» η υποψηφιότητα Καραμανλή

Share on:

Το ερώτημα εάν θα είναι τελικά υποψήφιος ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, στις επικείμενες εκλογές αναμένεται να απαντηθεί απο τον ίδιο, και όπως φαίνεται, σύντομα.

Αν και το κατασταστικό της Νέας Δημοκρατίας προβλέπει ότι αυτοδικαίως οι πρώην βουλευτές είναι εκ νέου υποψηφίοι, είναι πια στην κρίση του παραιτηθέντος υπουργού, αν θα ζητήσει την ψήφο των Σερραίων για μία ακομη φορά, μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Η δυσαρέσκεια στο πρόσωπό του, αν και παραιτήθηκε την επόμενη του τραγικού συμβάντος, δεν εκτόνωσε την βαλβίδα της πίεσης τόσο απο την αξιωματική αντιπολίτευση όσο όμως και από τους πολίτες, οι οποίοι χθες συγκεντρώθηκαν έξω απο το πολιτικό του γραφείο στις Σέρρες, φωνάζοντας συνθήματα.

Την ίδια ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αν και προ ημερών είχε δηλώσει ότι δεν υπάρχει πρόθεση απο την κυβέρνηση να μην είναι ξανά υποψήφιος ο Σερραίος πολιτικός, χαρακτήρισε στη συνέχεια άστοχες τις δηλώσεις του στη Βουλή όσον αφορά στην ασφάλεια των σιδηροδρόμων και ελλειπή του ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στον ΟΣΕ.Η εκ νέου υποψηφιότητα του Κώστα Καραμανλή εβλήθη όμως και εκ των έσω, έστω και έμμεσα, από τον βουλευτή της Ν.Δ, Θόδωρο Ρουσσόπουλο, ο οποίος μίλησε για την δική του περιπέτεια με αφορμή την ανάμειξη του ονόματός του στην υπόθεση του Βατοπεδίου. Τότε, όπως είπε, αποφάσισε και ενημέρωσε το 2009 τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή ότι δεν θα είναι υποψήφιος.”Ήξερα ότι και να ήθελα να κατέβω υποψήφιος, θα ήταν μια κατάσταση που δεν θα μπορούσα να την παλέψω.

Υπάρχουν στιγμές στην πολιτική που κραυγάζεις και δεν σε ακούει κανένας και στιγμές που ψιθυρίζεις και σε ακούνε όλοι. Όσα δίκαια και να έχεις, δεν πρόκειται να σου αναγνωριστεί κανένα δίκαιο. Ας υποθέσουμε ότι τα είχε κάνει τέλεια ο κ. Καραμανλής.

Τα φώτα έχουν στραφεί πάνω σε ένα πρόσωπο και σε μια κυβέρνηση. Και όχι αδίκως στην κυβέρνηση ή σε κάποιο πρόσωπο με την έννοια ότι έχει την τελική ευθύνη”, είπε ο Θ. Ρουσσόπουλος, μιλώντας στο OPEN, δείχνοντας έμμεσα τον δρόμο στον συνάδελφο του, όπως είχε κάνει ο ίδιος για να διευκολύνει τότε την κυβέρνηση μετα την κρίση που βίωνε.

thetoc


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE