Στις 5 Μαΐου κρίνεται η συμμετοχή του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές

Share on:

Μια πολύ κρίσιμη (από κάθε άποψη…) απόφαση καλείται να λάβει το Α’ Τμήμα του Αρείου Πάγου έως τις 5 Μαΐου: Να αποφασίσει τη συμμετοχή ή τον αποκλεισμό του λεγόμενου «κόμματος Κασιδιάρη» από τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Οι πολιτικές δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου φαίνεται πως και πάλι στις μέρες μας, όπως πριν από περίπου δέκα χρόνια, είναι αδύναμες να εμποδίσουν την είσοδο τέτοιων μορφωμάτων στο Κοινοβούλιο. Γι’ αυτό η σημερινή Βουλή ψήφισε στις 8 Μαρτίου νόμο, με τον οποίο δεν επιτρέπεται σε κόμματα, τα μέλη των οποίων έχουν καταδικαστεί για συμμετοχή σε εγκληματικές οργανώσεις, να διεκδικούν την ψήφο των πολιτών. Έως τότε η νομοθεσία μιλούσε για «πρόσωπα», εξ ου και ο Ηλ. Κασιδιάρης μεθόδευσε την ανάληψη της ηγεσίας του κόμματός του από παρένθετο πρόσωπο, εν προκειμένω τον πρώην αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αναστάσιο Κανελλόπουλο.

Η αλλαγή της νομοθεσίας που έγινε στις 8 Μαρτίου, υποχρεώνει την ομάδα Κασιδιάρη να «σκηνοθετήσει» πολιτικές εξελίξεις ώστε να επηρεάσει τον Άρειο Πάγο υπέρ της συμμετοχής της. Έτσι ο κ. Κανελλόπουλος ισχυρίζεται ότι το κόμμα αυτό θα προχωρήσει σε αλλαγές του καταστατικού του, ενώ ίσως υπάρξει ενοποίηση κομμάτων κάτω από ένα νέο σχήμα (ο ίδιος ο κ. Κανελλόπουλος είχε ιδρύσει πριν από περίπου ένα χρόνο, τον περασμένο Φεβρουάριο, ένα δικό του κόμμα…), ένα συνέδριο ιδρυτικό του νέου σχήματος, ανάδειξη του Αν. Κανελλόπουλου ως προέδρου μέσα από αυτό το συνέδριο, κοντολογίς ό,τι μπορούν προκειμένου να κάνουν όσο το δυνατόν πιο δύσκολη την τεκμηρίωση από μεριάς Αρείου Πάγου ότι πρόκειται για κόμμα που η κείμενη νομοθεσία απαγορεύει να συμμετάσχει στις εκλογές.

imerisia


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE