Στην τελευταία του κατοικία, στο Τατόι ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος

Share on:

Στην τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε λίγο πριν τις 16:00 ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος.

Ο ενταφιασμός έγινε δίπλα στους τάφους των προγόνων του, όπως, εξάλλου, επιθυμούσε ο ίδιος.

Νωρίτερα, τελέστηκε τρισάγιο στο κοιμητήριο του ναού της Αναστάσεως, παρουσία πλήθους κόσμου και υψηλών προσκεκλημένων.

Η αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τη σορό του τέως βασιλιά στην τελευταία του κατοικία έφτασε στο Τατόι, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, λίγο μετά τις 15:00 ενώ πλήθος κόσμου περίμενε στην είσοδο των κτημάτων Τατοΐου.

Στη συνέχεια τελέστηκε τρισάγιο του κοιμητηρίου της Αναστάσεως, όπου στο φέρετρο τοποθετήθηκε η σημαία με τον βασιλικό θυρεό. Με την ολοκλήρωση του τρισάγιου, το φέρετρο βγήκε από το ναό στους ώμους των γιών και των εγγονών του εκλιπόντος, των οποίων η συγκίνηση ήταν εμφανής, για να ακολουθήσει ο ενταφιασμός, δίπλα στους τάφους των προγόνων του.

Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία πριν τις 16:00.

Συγγενείς, εκπρόσωποι 11 βασιλικών οικογενειών και πλήθος κόσμου έφτασαν από νωρίς το πρωί στη Μητρόπολη Αθηνών για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Κωνσταντίνο Γλύξμπουργκ, που έφυγε από τη ζωή την περασμένη εβδομάδα σε ηλικία 82 ετών.

Τον επικήδειο εκφώνησε, εμφανώς συγκινημένος, ο πρωτότοκος γιος του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ, Παύλος.

«Είναι οδυνηρή αυτή η μέρα του χωρισμού για την αγαπημένη σου βασίλισσα και μητέρα μας. Για εμάς τα παιδιά και τα εγγόνια σου Αλλά και για όλους εκείνους που τιμούν τη μνήμη σου και την αδύνατο να είναι μαζί σου» είπε ο ίδιος.

Και συμπλήρωσε:

«Δεν είναι αυτό το τέλος πατέρα θα ζεις πάντα στη σκέψη και την καρδιά μας. Στερήθηκες νέος τον πατέρα σου. Τήρησες όμως την παρακαταθήκη του και ανέλαβες τις ευθύνες του διαδόχου του ελληνικού θρόνου, που παρέλαβες το ξίφος του αξιωματικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας».


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE