Πόλεμος στην Ουκρανία | Ζευγάρι 34χρονων που περίμεναν το πρώτο τους παιδί στα θύματα της επίθεσης στο Κίεβο

Share on:

Μουδιασμένη παραμένει η παγκόσμια κοινότητα μετά την επίθεση της Ρωσίας στο Κίεβο, με αποτέλεσμα να χτυπηθούν άμαχοι σε πολυκατοικία που παραδόθηκε στις φλόγες. Ο τελευταίος απολογισμός κάνει λόγο για τρεις νεκρούς και εννέα τραυματίες, ενώ στη δημοσιότητα έρχονται σταδιακά οι ταυτότητες των θυμάτων κάτι που εντείνει το δράμα.

Ο σύβουλος του ουκρανικού υπουργείο Εσωτερικών σε ανάρτησή του στο Twitter, σημείωσε ότι από την έκρηξη σκοτώθηκε ένα νεαρό ζευγάρι που περίμενε το πρώτο του παιδί.

Ο Μπάνταν και η Βικτώρια, 34 ετών και οι δύο, έφυγαν από τη ζωή, ενώ το χειρότερο είναι πως περίμεναν σε λίγους μήνες το μωράκι τους.

Στα πέντε ανέρχονται τα drones καμικάζι που έπληξαν την ουκρανική πρωτεύουσα. Συνολικά, εκτοξεύτηκαν 28 drones, ωστόσο 23 καταρρίφθηκαν.

Οι πύραυλοι έπληξαν την πολυκατοικία στις 03:20, τοπική ώρα, ενώ συνεχίζονται οι δραματικές έρευνες για την ανάσυρση εγκλωβισμένων.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του γραφείου του Βολοντιμίρ Ζελένσκι, Κίριλο Τιμοσένκο, 19 είναι οι άνθρωποι που έχουν ανασυρθεί από τα συντρίμμια ενός από τα κτήρια κατοικιών που χτυπήθηκε.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας σε δηλώσεις του έκανε λόγο για «αρκετούς νεκρούς» από τις ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις της Δευτέρας χωρίς να δίνει ακριβή αριθμό.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος της Ουκρανίας, Βιτάλι Κλίτσκο, ανακοίνωσε ότι η επίθεση στο Κίεβο έγινε με 28 καμικάζι drone «αλλά χάρη στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας και την αεράμυνα οι περισσότεροι από τους ιπτάμενους τρομοκράτες καταρρίφθηκαν».

Η ουκρανική πλευρά κάνει λόγο για πέντε εκρήξεις στο Κίεβο με μια εξ αυτών να σημειώνεται στο κτήριο με κατοικίες στην περιοχή Σβετσένκιβ.

ValueNews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE