Κάρολος | Tα πρώτα του γενέθλια ως μονάρχης(Φωτο)

Share on:

Δεν έχουν περάσει ούτε δύο μήνες από την ημέρα ο Κάρολος ανακηρύχθηκε βασιλιάς της Βρετανίας, και σύμφωνα με το BBC, είναι πολύ νωρίς ακόμα για να προχωρήσει το Μπάκιγχαμ εορτασμούς για τα 74α γενέθλια του.

Δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο αναφέρουν ότι ο βασιλιάς Κάρολος θα γιορτάσει τα πρώτα του γενέθλια ως μονάρχης ιδιωτικά, σε οικογενειακό και φιλικό κύκλο.

Έτσι δεν έχουν προγραμματιστεί επίσημες εορταστικές εκδηλώσεις και δημόσιες εμφανίσεις εκτός από κάποιους κανονιοβολισμούς στο Λονδίνο. Επίσης, η μπάντα της βασιλικής φρουράς θα παιανίσει το Happy Birthday κατά τη διάρκεια της αλλαγής φρουράς στο Μπάκινγχαμ σήμερα το μεσημέρι.

Ωστόσο ο επίσημος λογαριασμός της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας στο instagram δημοσίευσε μια μελαγχολική κατά πολλούς φωτογραφία – πορτρέτο του βασιλιά, με ευχές για «χρόνια πολλά και χαρούμενα γενέθλια».

Στα social media ευχήθηκαν φυσικά και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Ο Κάρολος γεννήθηκε στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στις 21:14 της 14ης Νοεμβρίου 1948. Ήταν το πρώτο παιδί που αποκτούσε η τότε Πριγκίπισσα Ελισάβετ, Δούκισσα του Εδιμβούργου και ο Πρίγκιπας Φίλιππος, Δούκας του Εδιμβούργου, και το πρώτο εγγόνι του Γεωργίου ΣΤ΄ και της Ελισάβετ.

Προπάππος του από την πλευρά του πατέρα του είναι ο Γεώργιος Α΄της Ελλάδας. Η βάπτισή του έγινε στις 15 Δεκεμβρίου 1948 από τον Αρχιεπίσκοπο του Κάντερμπρυ, Τζέφρυ Φίσερ, στο μουσικό δωμάτιο των ανακτόρων, ενώ χρησιμοποιήθηκε νερό προερχόμενο από τον ποταμό Ιορδάνη.

Το πλήρες όνομα που του δόθηκε ήταν το Κάρολος Φίλιππος Αρθούρος Γεώργιος.

Ως παιδί της κόρης του μονάρχη της Βρετανίας, ο Κάρολος δεν αναμενόταν να αποκτήσει τον τίτλο του πρίγκιπα ή την προσφώνηση «βασιλική υψηλότητα». Ωστόσο, στις 22 Οκτωβρίου 1948, λίγες μέρες πριν την γέννηση του Καρόλου, ο Βασιλιάς Γεώργιος χορήγησε βασιλική και πριγκιπική ιδιότητα για οποιαδήποτε παιδιά αποκτούσε η Ελισάβετ, κάνοντας έτσι τον Κάρολο βασιλικό πρίγκιπα εκ γενετής.

ValueNews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE