Η Ώρα της κρίσης για την Εύα Καϊλή | Σήμερα η απόφαση για την προφυλάκισή της

Share on:

Στο δικαστικό μέγαρο των Βρυξελλών βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία που θα κρίνει αν η Εύα Καϊλή, κεντρικό πρόσωπο στο σκάνδαλο Qatargate, θα κριθεί προφυλακιστέα μέχρι τη δίκη της ή αν θα αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, π.χ. με “βραχιολάκι” σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο. Επί τόπου, δεκάδες τηλεοπτικά συνεργεία αναμένουν την απόφαση του δικαστηρίου. Εντός του κτιρίου βρέθηκαν περίπου στις 10 το πρωί οι συνήγοροι της Ελληνίδας ευρωβουλευτή, ο Βέλγος ελληνικής καταγωγής Αντρέ Ριζόπουλος και ο ποινικολόγος Μιχάλης Δημητρακόπουλος που ταξίδεψε χθες στις Βρυξέλλες από την Αθήνα.

Οι συνήγοροί της έχουν χαράξει την υπερασπιστική γραμμή της ευρωβουλευτού και θα προσπαθήσουν να “ξεδιπλώσουν” τα νομικά τους επιχειρήματα.

Το δικαστικό συμβούλιο θα κρίνει εάν η Εύα Καϊλή αφεθεί ελεύθερη με όρους ή χωρίς όρους ή εάν θα παραμείνει στη φυλακή. Ωστόσο, ο ομοσπονδιακός Εισαγγελέας έχει τη δυνατότητα να ασκήσει έφεση στην απόφαση εντός 24 ωρών.

Κάτι τέτοιο είδαμε να γίνεται την προηγούμενη εβδομάδα με τον αποκαλούμενο λομπίστα των Βρυξελλών, Νικολό Φίγκα Ταλαμάνγκα που αρχικά αφέθηκε ελεύθερος με ηλεκτρονικό βραχιολάκι και μέσα σε 24 ώρες ασκήθηκε έφεση και επέστρεψε στη φυλακή.


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE