Αλλαγές στις μεταβιβάσεις των αυτοκινήτων

Share on:

Δύο νέες υπηρεσίες, η ψηφιακή μεταβίβαση οχήματος αλλά και το MyAuto  που παρέχει λεπτομέρειες για κάθε ΙΧ, είναι διαθέσιμες από σήμερα στους Έλληνες πολίτες.

Πρόκειται για μια εφαρμογή που υλοποιήθηκε από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στην οποία θα βρίσκονται συγκεντρωμένα όλα τα αναγκαία στοιχεία για το όχημα, όπως:

-τα στοιχεία της άδειας κυκλοφορίας
-αν το όχημα είναι σε κίνηση / ακινησία ή έχει κλαπεί
-στοιχεία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας
-το αποτέλεσμα του Τεχνικού Ελέγχου (ΚΤΕΟ) και η ημερομηνία του επόμενου ελέγχου
-στοιχεία ασφάλισης (δηλαδή, αν είναι ασφαλισμένο ή όχι και πότε λήγει η περίοδος ασφάλισης)

Όπως τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής  «περιορίζουμε την γραφειοκρατία και εξοικονομούμε σημαντικούς πόρους για τη δημόσια διοίκηση», τόνισε μάλιστα ότι το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών απέκτησε νέο πληροφοριακό σύστημα με αποτέλεσμα να «βγάζουμε το υπουργείο από έναν ψηφιακό Μεσαίωνα. Σήμερα σπάμε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που σε πολλές περιπτώσεις που διαιώνιζαν φαινόμενα αδιαφάνειας και διαπλοκής».

Όσον αφορά στην υπηρεσία MyAuto είπε ότι με αυτόν τον τρόπο «εκμηδενίζουμε τον χρόνο, το κόστος και εκμηδενίζουμε την μεγάλη προσπάθεια που κάνει ένας ιδιοκτήτης για να αποκτήσει την συνολική εικόνα των δεδομένων του οχήματός του». Όσον αφορά στην ψηφιακή μεταβίβαση αυτοκινήτων υπογράμμισε ότι «απλοποιείται μια διαδικασία η οποία πραγματικά ταλαιπωρούσε τους πολίτες. Το ζητούμενο μας είναι κάθε δράση, κάθε απόφαση πρέπει να βελτιώνει την καθημερινότητα των πολιτών».


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE