Τα μηνύματα Ανδρουλάκη και η επιστροφή στον πράσινο ήλιο

Share on:

Με ισχυρή δόση ΠΑΣΟΚ, συμβολικά και ουσιαστικά, ξεκίνησε το 3ο Συνέδριο του κόμματος, που σε όλα θύμιζε τις καλές παλιές εποχές. Τότε που το ΠΑΣΟΚ μεσουρανούσε έχοντας τεράστια εκλογικά ποσοστά, όρεξη, προτάσεις, λύσεις για τα καθημερινά θέματα της κοινωνίας και προπαντός καλλιεργούσε προσδοκία στον ελληνικό λαό.

Κάτι τέτοιο φιλοδοξεί να καλλιεργήσει σήμερα και ο Νίκος Ανδρουλάκης. Προσδοκίες στους Έλληνες πολίτες και εθνική αυτοπεποίθηση, θέλοντας να θυμίσει ότι το κόμμα στο οποίο ηγείται κάποτε οι προκάτοχοί του είχαν προσφέρει αφειδώς αυτά τα χαρακτηριστικά. Θέλησε και με τη σκηνική παρουσία του συνεδρίου να δείξει ότι επιθυμεί την επιστροφή του καλού ΠΑΣΟΚ, απορρίπτοντας λάθη του παρελθόντος και τις κακές στιγμές. Το είπε άλλωστε στην ομιλία του κάνοντας αυτοκριτική.

Πράσινες σημαίες

Σημαίες και λάβαρα με τον πράσινο ήλιο. Μουσικές και τραγούδια γνώριμα από το παρελθόν ( Θα τον μεθύσουμε τον ήλιο…), συνθήματα όπως «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό», καθώς και παρατεταμένα χειροκροτήματα ήταν η εικόνα της χθεσινής πρώτης ημέρας του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θέλησε απευθυνόμενος στους περίπου 5 χιλιάδες συνέδρους να αναφερθεί σε όλα τα θέματα και για αυτό το λόγο η ομιλία του ήταν μεγάλη σε χρόνο. Εκτόξευσε βολές κατά της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, όμως, παρουσίασε τις δικές του θέσεις και προτάσεις για το αύριο της ελληνικής κοινωνίας. Επιβάλλεται, είπε, ένα άλμα θεσμικής εξυγίανσης της πολιτικής. «Η διακυβέρνηση του τόπου δεν πρέπει να στηρίζεται σε κόμματα-καρτέλ, που λαφυραγωγούν το κράτος και διαπλέκονται με ισχυρά οικονομικά συμφέροντα» σημείωσε.

Πηγή :cnn.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE