Σκληρή κριτική Ανδρουλάκη στην Κυβέρνηση από μπλόκο αγροτών στην Ημαθία (vid)

Share on:

Με αφορμή την έκθεση Agrotica, που πραγματοποιείται από 1 έως 4 Φεβρουαρίου 2024 στη Θεσσαλονίκη αλλά και των αγροτικών κινητοποιήσεων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής ,Νίκος Ανδρουλάκης, επισκέφτηκε την Ημαθία.

Ο κ. Ανδρουλάκης το πρωί της Παρασκευής 2 Φεβρουαρίου συναντήθηκε με αγρότες στην Κουλούρα Ημαθίας στο σημείο συγκέντρωσης των τρακτέρ στη διασταύρωση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τους αγρότες, άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τη στάση της απέναντι στα αιτήματα των αγροτών, ενώ επεσήμανε πως ο ΕΛΓΑ αδυνατεί να αποζημιώσει τους αγρότες.

Στις δηλώσεις του ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι στην Ελλάδα το πλήγμα είναι πολύ μικρότερο. «Το πρόβλημα ήταν ο εσωτερικός σχεδιασμός της ΚΑΠ. Προσπαθούν μέσα από την εικόνα των Βρυξελλών, της Γαλλίας, να κρύψουν την εικόνα της ελληνικής κυβέρνησης. Άλλο αυτές οι χώρες που έχασαν δισεκατομμύρια από την ΚΑΠ και τις αλλαγές που έχουν να κάνουν σε σχέση με την πράσινη μετάβαση, και άλλο η ελληνική Κοινή Αγροτική Πολιτική που έχασε πολύ λίγα αλλά έκανε μισό δισεκατομμύριο λιγότερες πληρωμές άμεσων ενισχύσεων. Και παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ λες και ήταν σχεδιασμός του Προέδρου του τελευταίου του ΟΠΕΚΕΠΕ. Τώρα καταλάβανε το πρόβλημα και την αστοχία της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής: Η κατάσταση στον ΕΛΓΑ, έχει να κάνει με αυτά που συμβαίνουν στις Βρυξέλλες; Όταν ο ΕΛΓΑ αδυνατεί να αποζημιώσει τις ζημιές από την κλιματική κρίση; Όταν λένε οι τράπεζες ότι τα χρέη σας αυξάνονται, έχει να κάνει με την πολιτική των Βρυξελλών ή μήπως το κόστος παραγωγής;», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και ο Φίλιππος Παπαστεργιόπουλος, Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Βέροιας, δηλώνοντας με την παρουσία του τη συμπαράστασή του στον αγώνα των αγροτών.

valuenews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE