Σε τροχιά διάσπασης ο ΣΥΡΙΖΑ | Αύριο η κρίσιμη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου

Share on:

Σε τροχιά διάσπασης βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με τα βλέμματα να στρέφονται στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος που θα γίνει αύριο Πέμπτη 26 Οκτωβρίου και στην οποία θα δώσει το παρών ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ηχηρές παρεμβάσεις

Την ίδια ώρα, ηχηρή παρέμβαση από τους κ.κ. Αχτσιόγλου, Χαρίτση και Ηλιόπουλου, οι οποίοι σε κοινή δήλωσή τους μιλούν για διαλυτική κατάσταση μέσα στο κόμμα και για πρακτικές εκκαθαρίσεων, ενώ ζητούν να συνεδριάσει άμεσα η Πολιτική Γραμματεία.

«Οι αποκεφαλισμοί δεν ταιριάζουν στην κουλτούρα της αριστεράς», δηλώνει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με ανάρτήσή του στα κοινωνικά δίκτυα, επισημαίνοντας πως ο χώρος της κριτικής Αριστεράς έχει μια ιστορία, μια παράδοση, μια κουλτούρα όπου ο αποκεφαλισμός δεν περιλαμβάνεται, πόσο μάλλον εξ αποστάσεως».

Παράλληλα, με μία κοινή δήλωση η γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, Ράνια Σβίγκου, και ο αναπληρωτής γραμματέας, Γιώργος Βασιλειάδης, πήραν για πρώτη φορά θέση για την ένταση που επικρατεί τις τελευταίες μέρες στις εσωκομματικές διαδικασίες του κόμματος, ενόψει της δεύτερης και καθοριστικής εκλογικής μάχης για την ανάδειξη προέδρου.

Οι γραμματείς του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ τονίζουν ότι, παρά τις διαφορετικές απόψεις, «όλοι κι όλες στον ΣΥΡΙΖΑ μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες, τις ίδιες ιδέες, τον ίδιο στόχο – ένα κόμμα ισχυρό, μαζικό, ενωμένο». Και διαμηνύουν πως «Πρέπει να σταματήσουν άμεσα επιθέσεις, fake news και ύβρεις» και υπογραμμίζουν ότι «δεν περισσεύει κανείς και καμία».


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE