Ρεκόρ συμμετοχής στις εκλογές του ΚΙΝ.ΑΛ. | Η ValueNews στα εκλογικά κέντρα

Share on:

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή των φίλων και μελών του Κινήματος Αλλαγής στην πρώτη εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου ηγέτη . Πληροφορίες αναφέρουν ότι περισσότεροι από 130.000 πολίτες προσήλθαν από νωρίς το πρωί της Κυριακής στην κάλπη για να υποστηρίξουν τον υποψήφιο της επιλογής τους.

Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται στις 9:30 το βράδυ, ενώ οι κάλπες έχει προγραμματισθεί να κλείσουν στις 7 το απόγευμα, αλλά εφόσον χρειαστεί θα δοθεί παράταση.

υπάρχουν συζητήσεις για το ενδεχόμενο παράτασης της διαδικασίας σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο, ενώ κορυφαία στελέχη του Κινήματος, όπως ο Κώστας Σκανδαλίδης, εκτιμούν ότι η συμμετοχή θα σπάσει κάθε ρεκόρ, ξεπερνώντας τις 200.000 και μάλιστα άνετα.

Ζητωκραυγές στον Ταύρο για τον Παπανδρέου

Όσο για το ποιος προηγείται, η εικόνα των ψηφοφόρων στον Ταύρο να ζητωκραυγάζουν για τον Γιώργο Παπανδρέου και να φωνάζουν ρυθμικά το όνομά του, ναι μεν δείχνει πως οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ δεν ξεχνούν το ιστορικό όνομα του Κινήματος, ωστόσο, η εικόνα από την υπόλοιπη χώρα δεν είναι ανάλογη, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να έχει μια δυναμική, ιδιαίτερα στη νεολαία. Ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι και αυτός ψηλά στις προτιμήσεις, αν και πολλοί θεωρούν ότι στην τελική ευθεία θα παίξουν καθοριστικό ρόλο οι νέοι.

Εκλογικό Κέντρο Ν.Κόσμου

Ψήφισαν και όσοι είχαν “ξεχάσει” το ΠΑΣΟΚ

Η σημερινή εκλογική διαδικασία έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον μεγάλου τμήματος της κοινής γνώμης και μάλλον αυτό συνέβη ως ένα βαθμό απροσδόκητα, σε συνδυασμό και με τη δραματική πτυχή που έδωσε ο θάνατος της Φώφης Γεννηματά. Το συγκινησιακό φορτίο από τη μεγάλη απώλεια έκανε τους ανθρώπους της παράταξης να κινητοποιηθούν και να εκφράσουν αγωνίες και ελπίδες ξανά για το μέλλον του χώρου. Η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να μπει στην κούρσα της αρχηγίας, επιχειρώντας μία μεγάλη, ίσως και παράτολμη, επιστροφή ήταν ένα ισχυρό στοιχείο που έδωσε χρώμα στην όλη διαδικασία, είτε επειδή έβαλε σε κίνηση τους φανατικούς οπαδούς του, είτε γιατί προκάλεσε τα αρνητικά αντανακλαστικά στους φανατικούς εχθρούς του. Η διαδικασία απέκτησε ενδιαφέρον κι από το γεγονός ότι μπήκαν άλλα δύο νέα πρόσωπα στην τελική φάση της κούρσας, ο Παύλος Γερουλάνος και ο Παύλος Χρηστίδης. Τελικά η αύξηση του αριθμού των υποψηφίων σε έξι δεν οδήγησε σε ευτελισμό της διαδικασίας όπως φοβήθηκαν ή εκτίμησαν κάποιοι στην αρχή, αλλά λειτούργησε θετικά για την παράταξη.

Εκλογικό κέντρο Αμπελοκήπων

Να δοθεί παράταση στην ψηφοφορία στις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής ζήτησε ο Γιώργος Παπανδρέου από την αρμόδια Επιτροπή (ΕΔΕΚΑΠ).

Ο λόγος είναι η αυξημένη πέραν του αναμενομένου προσέλευση των μελών και φίλων της παράταξης.

Εκλογικό κέντρο Γλυφάδας

Τι ψήφισαν οι Έλληνες της Αυστραλίας

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία στην Αυστραλία για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ.

Σε σύνολο 108 ψήφων τα αποτελέσματα είναι τα εξής:

Ανδρουλάκης (12), 11.1%
Γερουλάνος (2), 1.85%
Καστανίδης (3), 2.78%
Χρηστίδης (3), 2.78%
Λοβέρδος (34), 31.48%
Παπανδρέου(54), 50%

Εκλογικό κέντρο Ηλιούπολης


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE