Νέο μήνυμα Μητσοτάκη στην Άγκυρα | Η Ελλάδα δεν θα δεχθεί παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων

Share on:

Ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία, ότι η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί παραβίαση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε, από την Αστυπάλαια, στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.Ο πρωθυπουργός, εστίασε στην εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα και τις συνεχείς παραβιάσεις των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων από την Άγκυρα, υπογραμμίζοντας, ότι αν χρειαστεί «έχουμε την ικανότητα να υπερασπιστούμε τη χώρα μας», προσθέτοντας ότι «έχουμε συμμάχους που μας υποστηρίζουν: την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Η Τουρκία να αλλάξει τη συμπεριφορά της – Έχουμε συμμάχους που μας υποστηρίζουν

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, για το μήνυμα που θα ήθελε να στείλει στη γείτονα με αφορμή την επίσκεψή του σε ακριτικά νησιά των Δωδεκανήσων και αν επιθυμεί τη βελτίωση των σχέσεων με την Τουρκία, ο Πρωθυπουργός επισήμανε: «H Ελλάδα δεν θα ανεχθεί επιθετική συμπεριφορά, ρητορική αναθεωρητισμού και ενέργειες που ισοδυναμούν με παραβιάσεις των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και της ελληνικής κυριαρχίας.

Εναπόκειται στην Τουρκία να αλλάξει τη συμπεριφορά της. Εμείς δεν ήμασταν ποτέ εκείνοι που ξεπεράσαμε τα όρια, που δείξαμε επιθετικότητα. Είμαστε απολύτως βέβαιοι ωστόσο ότι έχουμε την ικανότητα να υπερασπιστούμε τη χώρα μας εάν παραστεί τέτοια ανάγκη. Και είμαστε επίσης βέβαιοι ότι έχουμε συμμάχους που μας υποστηρίζουν: την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δεν βλέπω τον λόγο για τον οποίο η Τουρκία πρέπει να παραπονιέται κάθε φορά που λέμε ότι έχουμε δίκιο, όταν υποστηρίζουμε ότι οι διαφορές μας πρέπει να επιλυθούν με βάση το Διεθνές Δίκαιο και ότι δεν μπορούμε να δεχτούμε παράλογους ισχυρισμούς που αφορούν την κυριαρχία επί των ελληνικών νησιών. Η Τουρκία δεν πρέπει να εκπλήσσεται όταν οι σύμμαχοί μας, και στο ΝΑΤΟ, δηλώνουν το προφανές: ότι έχουμε δίκιο και ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να δει κανείς το ζήτημα, πέρα από αυτά που λέμε εμείς».

Πηγή :in.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE