Νέα συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

Share on:

Επιτάχυνση κυβερνητικού έργου στο πλαίσιο των προεκλογικών δεσμεύσεων έχει ζητήσει ο πρωθυπουργός, ο οποίος θα συνεχίσει τις επισκέψεις στα υπουργεία. Σειρά έχουν το Μεταφορών και το Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει μεγάλο βάρος στη βελτίωση του κλίματος και την αποκατάσταση του διαλόγου με την Τουρκία και στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξουν πιθανότατα δύο νέες συναντήσεις με τον Ερντογάν το Φθινόπωρο.

Στον απόηχο της συνάντησης κορυφής στο Βίλνιους, που αποκατέστησε την επικοινωνία στο ανώτατο επίπεδο, ανοίγοντας δίαυλο επαναπροσέγγισης μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο για ένα νέο τετ α τετ ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αυτή τη φορά, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, τον Σεπτέμβριο.

Θα ακολουθήσει η συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, όπου οι δύο ηγέτες αναμένεται να συναντηθούν εκ νέου, ενώ θα αρχίσει να υλοποιείται η συμφωνία για την έναρξη του πολιτικού διαλόγου, με τους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών να αναλαμβάνουν κομβικό ρόλο.

«Η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο έγινε σε ατμόσφαιρα επιθυμίας για αμοιβαία κατανόηση», τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, στη συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής».

«Ξεκινούμε μία διαδικασία διαλόγου με καλή προδιάθεση και επιδιώκουμε αυτή η νέα προσπάθεια να χαρακτηριστεί από ειλικρίνεια και εμπιστοσύνη. Έγινε ένα πρώτο βήμα. Η καταλλαγή που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο Αιγαίο είναι όρος αναγκαίος για να ευδοκιμήσει αυτό το νέο ξεκίνημα. Αλλά θα χρειαστεί επιπλέον συνέχεια και συνέπεια σε μια θετική προοπτική αληθινής φιλίας, ειρήνης και συνεργασίας» δήλωσε ο κ. Γεραπετρίτης.

amna.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE