Νέα επίθεση Τσίπρα στην Κυβέρνηση | Ο Μητσοτάκης βρήκε λεφτόδεντρα

Share on:

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alpha και στον Αντώνη Σρόιτερ παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή και τις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στις 15 Μαΐου.

“Τώρα ξαφνικά βρήκαν λεφτόδεντρα στην κυβέρνηση”, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στις ανακοινώσεις αύριο Πέμπτη του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ανακούφιση των καταναλωτών ρεύματος.

“Μετά από εννέα μήνες αισχροκέρδειας ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται τα βρήκε τα λεφτόδεντρα”, σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσθέτοντας πως η ΔΕΗ μοιράζει μπόνους 16 εκατομμυρίων ενώ ρημάζει τα νοικοκυριά.”Απέφυγαν να μιλήσουν με αριθμούς στη ΡΑΕ όταν την επισκέφθηκα, αν και παραδέχθηκαν ουρανοκατέβατα κέρδη στη χονδρική τιμή. Επιβραβεύουμε τον κ. Στάσση που χρεοκοπεί τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Θέλουμε μια ΔΕΗ που τα golden boys της να χτίζουν φαραωνικά σπίτια στο Αιγαίο ή μια επιχείρηση που να παράγει κοινωνικό όφελος; Θα επαναφέρουμε το Δ στη ΔΕΗ. Θα υπάρχει κόφτης στα κέρδη της ΔΕΗ και των άλλων παραγωγών ενέργειας”.”Ο Βασίλης Οικονόμου της ΝΔ είπε τους Έλληνες τζαμπατζήδες όταν το κόμμα του χρωστά 350 εκατομμύρια ευρώ. Χιλιάδες οικογένειες κι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν υπαρξιακό πρόβλημα. Ως κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε αυξηθεί ούτε ένα ευρώ ο λογαριασμός ρεύματος”.”Μόνο στην Ελλάδα το 99% του κόστους μετακυλίεται στους πολίτες. Η κυβέρνηση να υιοθετήσει την τροπολογία μας να μην πληρώνουν οι πολίτες τη ρήτρα αναπροσαρμογής μέχρι να αποφασίσουν τα δικαστήρια και να μην κόβεται το ρεύμα στους πολίτες.

“Δεν τους στέλνουμε πίσω μόνο τους λογαριασμούς του ρεύματος, αλλά τους λογαριασμούς μιας τριετίας: της πανδημίας, του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη”.”Δεν είναι εύκολο να προσδιορίσουμε τον πήχη για την εκλογή μου γιατί ψηφίζουν μόνο όσοι έχουν εγγραφεί ή θα εγγραφούν μέλη την ημέρα της ψηφοφορίας, σε αντίθεση με ό,τι συνέβη το ΚΙΝΑΛ. Το ταμείο θα γίνει την 15η Μαΐου”.

Πηγή :cnn.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE