Μητσοτάκης στο CNN | Σημαντικές οι κυρώσεις στη Ρωσία

Share on:

Τις σημαντικές συνέπειες των κυρώσεων στη ρωσική οικονομία επεσήμανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας CNN και στον δημοσιογράφο Nic Robertson.

Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι η ρωσική οικονομία μπορεί να συρρικνωθεί ίσως κατά 10% και να εξαλειφθούν μέσα σε ένα μόλις χρόνο όλα τα κέρδη που έχει αποκομίσει την τελευταία δεκαετία.

Ειδικά για τον τομέα της ενέργειας, ανέφερε ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή, “ώστε τα μέτρα που λαμβάνουμε να μην καταλήξουν να βλάψουν περισσότερο εμάς από ό,τι βλάπτουν τη Ρωσία”. Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η Ελλάδα φιλοξενεί αυτή τη στιγμή περίπου 15.000 Ουκρανούς, ενώ προσέφερε όχι μόνο ανθρωπιστική αλλά και στρατιωτική βοήθεια στη χώρα.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου “σκοτεινή” την ατμόσφαιρα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ. “Πιστεύω ότι όλοι μας, όταν εκλεγήκαμε στην εξουσία, ουδέποτε διανοηθήκαμε ότι θα βρισκόμασταν αντιμέτωποι με έναν πόλεμο σε ευρωπαϊκό έδαφος. Ήταν εντελώς αδιανόητο. Αλλά αυτό ακριβώς συμβαίνει”, σημείωσε.

Πηγή :thetoc


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE