Μητσοτάκης | Ευκαιρία επανεκκίνησης των συζητήσεων με την Τουρκία

Share on:

Τις θέσεις της Ελλάδας για τα ελληνοτουρκικά, μετά και τη συνάντηση που είχε στο Βίλνιους με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανέλυσε στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ και στη Σία Κοσιώνη και στον Παύλο Τσίμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η συνάντηση με τον κ. Ερντογάν ήταν μία ευκαιρία για μία επανεκκίνηση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά από 4 δύσκολα χρόνια, δήλωσε αρχικά ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: 

Όποτε χρειάστηκε υπερασπιστήκαμε την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, αλλά είναι καλύτερα να ζουμε σαν φίλοι. Θέλω να ελπίζω ότι αυτή η πολιτική θα έχει συνέχεια, συνέπεια και διάρκεια».

Ερωτηθείς αν ακούστηκε η λέξη «Χάγη» στη συζήτησή τους δεν μπήκε σε λεπτομέρειες και υπογράμμισε ότι έχει σημασία να υπάρχουν σχέσεις εμπιστοσύνης. «Οφείλουμε να δούμε το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο», σημείωσε.

Και συνέχισε: «Ο μεγάλος στόχος είναι να λύσουμε τον πυρήνα της διαφοράς, η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε και άλλες διαφορές, όπως το μεταναστευτικό. Σκοπός είναι να λύσουμε τον πυρήνα των διαφορών, εφόσον συμφωνήσουμε να πάμε στη Χάγη.

skai.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE