Μαρινάκης | Άμεσα οι αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους

Share on:

«Είναι μια καθημερινή μάχη. Εμείς είμαστε εδώ. Το κράτος είναι παρόν» διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με τον Βασίλη Αδαμόπουλο, για το ζήτημα των πυρκαγιών, σημειώνοντας ότι χρειάζεται βελτίωση και πως «αυτή είναι μια καθημερινή προσπάθεια της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνο σε επίπεδο αντιπυρικής προστασίας, αλλά προέχει η προστασία της ανθρώπινης ζωής, των περιουσιών των πολιτών, η άμεση αποκατάσταση και από εκεί και πέρα, εννοείται, η προστασία και του φυσικού πλούτου της χώρας».

Ο κ. Μαρινάκης, επισήμανε ότι οι καμένες εκτάσεις κηρύσσονται άμεσα αναδασωτέες, ενώ σε ό,τι αφορά στις περιουσίες των πολιτών και συνολικά στις υποδομές, τόνισε ότι «υπήρξαν απώλειες οι οποίες θα αποκατασταθούν άμεσα, ταχύτατα με μια διαδικασία που ανακοινώθηκε χθες, στο πιο σύντομο χρονικό διάστημα που επιτρέπουν οι γρήγορες διαδικασίες, όχι οι τυπικές διαδικασίες».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μίλησε για την πραγματικότητα που βιώνει τόσο η χώρα μας όσο και σχεδόν όλος ο πλανήτης, λόγω της κλιματικής κρίσης σε συνδυασμό, προσέθεσε, με το διαχρονικό ανθρώπινο παράγοντα «είτε την εγκληματική αμέλεια είτε τον δόλο ακόμα χειρότερα, κάποιων πράξεων», ενώ ανέφερε πως αυτές τις ημέρες η Πυροσβεστική εκλήθη σε, συνολικά, 300 διαφορετικές περιπτώσεις, μικρές ή και πολύ μεγάλες, να διαχειριστεί ακόμα και πυρκαγιές οι οποίες χαρακτηρίζονται με πολύ μεγάλο κίνδυνο.

Σε επίπεδο πρόληψης, τόνισε πως η κυβέρνηση κινήθηκε νωρίτερα από ποτέ φέτος, δίνοντας στους δήμους 25 εκατομμύρια ευρώ από τον Μάρτιο, έχοντας ξεκινήσει να υλοποιεί το πρόγραμμα ANTINERO II, το οποίο είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα που έχει υλοποιηθεί ποτέ για καθαρισμό δασικών εκτάσεων.

ertnews


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE