Κασσελάκης – Γεροβασίλη διεκδικούν εκ νέου την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Share on:

Το ρευστό τοπίο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, απόρροια της καταλυτικής παρέμβασης Τσίπρα και της απόφασης Κασσελάκη να οδηγήσει το κόμμα εκ νέου στις κάλπες, προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις και έντονες διεργασίες. Οι επόμενες ώρες είναι καθοριστικές καθώς αναμένεται να αποφασιστεί ποιο θα είναι το πρόσωπο, που θα διεκδικήσει την προεδρία απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά και το πότε θα διεξαχθούν οι εκλογές, που αυτή τη φορά αναμένεται να είναι τετραπλές και να αφορούν παράλληλα σε εκλογή νομαρχιακών επιτροπών και Κεντρικής Επιτροπής.

Τις επόμενες ώρες ξεκαθαρίζει το τοπίο από την πλευρά της κ. Όλγας Γεροβασίλη. Όλα δείχνουν ότι μπορεί να είναι υποψήφια αλλά αναμένονται ανακοινώσεις. Η αντιπρόεδρος της Βουλής συνομιλεί με τα κορυφαία στελέχη και βρίσκεται σε συνεχείς διαβουλεύσεις.Ο «μυστικός δείπνος» που έδειξε ΓεροβασίληΤο βράδυ της Πέμπτης υπήρξε έναν «μυστικό δείπνο» στον οποίο ήταν παρόντες ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Χρήστος Σπίρτζης, ο Νίκος Παππάς, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, η Κατερίνα Νοτοπούλου, ο Κώστας Ζαχαριάδης, η Ράνια Σβίγκου και ο Κώστας Βασιλειάδης. Εκεί συζήτησαν τις εξελίξεις και απηύθυναν πρόσκληση στην Όλγα Γεροβασίλη να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.Δεν θα είναι υποψήφιος ο Νίκος Παππάς, ο οποίος τόνισε την ανάγκη για ενότητα και ηρεμία.Η αυριανή μέρα θα δώσει εικόνα και κατεύθυνση για το πού πηγαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το θέμα των υποψηφιοτήτων.Θέμα χρόνου η ανακοίνωση της υποψηφιότητας Γεροβασίλη – Στήριξη από τους «προεδρικούς» εποχής ΤσίπραΌλα δείχνουν ότι είναι θέμα χρόνου η Όλγα Γεροβασίλη να ανακοινώσει την υποψηφιότητά της για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Η κ. Γεροβασίλη θα μιλήσει το Σάββατο (24/2) ενώπιον του σώματος των συνέδρων, ωστόσο υπάρχει ενδεχόμενο σύμφωνα με το οποίο θα μπορούσε η υποψηφιότητά της ανακοινωθεί και πριν από την ομιλία της, ακόμα και απόψε.Φαίνεται ότι θα συγκεντρώσει την υποστήριξη ενός μεγάλου κομματιού, των παραδοσιακών στελεχών της Κουμουνδούρου, από αυτό που ονομάζαμε στο παρελθόν, επί ηγεσίας Τσίπρα, προεδρικους.

Παρότι συζητιούνται ακόμη άλλα ονόματα για την ηγεσία, που θα μπορούσαν να αντιπαρατεθούν με τον Στέφανο Κασσελάκη, αυτή τη στιγμή προκύπτει σχεδόν με βεβαιότητα μόνο η υποψηφιότητα της κ. Γεροβασίλη.

ertnews.gr


Share on:

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE